Recensie

De brief van Briarton Park

De brief van Briarton Park | Sarah Ladd

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze regencyroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De brief van Briarton Park (Sarah Ladd).

Inhoud
Engeland, 1811. Cassandra Hale heeft als wees jaren in een kostschool gewoond en weet niet veel van haar ouders. Als de directrice van de kostschool overlijdt, krijgt Cassandra een geheimzinnige brief in handen, waarin de briefschrijver haar uitnodigt voor een bezoek aan het landgoed Briarton Park, met de belofte van meer informatie over haar familie. Cassandra bedenkt zich geen moment en reist erheen, maar als ze daar aankomt, treft ze een weduwnaar, James Warrington, met zijn twee dochters, zus en schoonmoeder, in plaats van de briefschrijver. James besluit haar te helpen antwoord te vinden op de vragen waarmee ze naar Briarton Park is gekomen. Die zoektocht brengt het nodige gevaar met zich mee, maar levert uiteindelijk ook meer op dan Cassandra had durven dromen.

Mening
Engeland, 1817. Als de man van Charlotte Gray onverwacht sterft, verandert haar leven van het ene op het andere moment. Want opeens is haar zoontje een rijke erfgenaam en dat vindt niet iedereen rechtvaardig; sommigen zijn van mening dat ze zelf recht op de erfenis hebben omdat Charlottes man nog schulden bij hen had uitstaan. Om te ontsnappen aan hen, en haar heerszuchtige zwager die zijn neefje onder zijn hoede wil nemen, besluit ze terug te keren naar haar ouderlijk huis. Haar zwager, die vreest dat ze gevaar lopen, stuurt bewakers mee om hen te beschermen en een van hen blijkt een oude bekende: Anthony, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten. Zijn aanwezigheid brengt oude gevoelens naar boven, maar er is ook twijfel. Kan ze hem eigenlijk wel vertrouwen?

Conclusie
De brief van Briarton Park bestaat uit een mix fijne verhaalcomponenten. Deze roman vormt plezierig gezelschap voor een ontspannen avondje.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.