Recensie

De beste weg

De beste weg | Christina Suzann Nelson

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De beste weg (Christina Suzann Nelson).

Inhoud
Na jaren van vervreemding komen de tweelingzussen Zara en Eve Mahoney onverwacht weer in elkaars leven als de staat Zara benadert met de vraag of zij en haar man Chad de voogdij over Eves kinderen op zich willen nemen, omdat Eve momenteel niet in staat is voor hen te zorgen. Zara voelt zich overrompeld – ze is hier totaal niet op voorbereid en heeft zonder dat al meer dan genoeg aan haar hoofd – maar uiteindelijk kan ze het niet over haar hart verkrijgen om de jonge Charlotte en Samuel af te wijzen. Ze neemt ze in huis en terwijl zij haar best doet om zo goed mogelijk voor hen te zorgen, probeert Eve met de hulp van Tiff Bradley, die zelf ook het nodige meegemaakt heeft, van haar verslaving af te komen en haar leven weer op de rit te krijgen. Kunnen deze drie vrouwen elkaar helpen?

Mening
Met deze goedgeschreven pennenvrucht bewijst Christina Suzann Nelson dat ze er niet voor terugschrikt om te schrijven over moeilijke onderwerpen. Dit indringende, emotionele, ietwat melodramatische verhaal gaat namelijk over de gevolgen van (drugs)verslaving en het schetst een veelal pijnlijk realistische weergave van wat pleegzorg met kinderen, (pleeg)ouders en de omgeving doet, evenals welk leed ermee gepaard kan gaan. En wat je daarover leest, is af en toe behoorlijk hartverscheurend. Daartegenover staat echter dat er op mooie wijze een boodschap gecommuniceerd wordt waar de nodige troost en bemoediging van uitgaat. Oftewel: al met al een roman vol pijn, gebrokenheid en zorgen, maar waarin compassie, geloof, genezing, liefde, vergeving en vooral hoop de boventoon voeren.

Conclusie
De beste weg is een mooie roman over drie gebroken, maar tegelijk ook sterke vrouwen, op zoek hoop en herstel, die je raakt. Zeker het lezen waard!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.