Recensie

Strijden zonder wapens

Strijden zonder wapens | diverse auteurs

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kerkgeschiedenisboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Strijden zonder wapens (diverse auteurs).

Inhoud
De geschiedenis van Gods kerk op aarde is een schatkamer vol inspirerende voorbeelden. Veel daarvan zijn echter niet zo bekend bij de meeste gelovigen, omdat er tegenwoordig binnen de christelijke kringen over het algemeen weinig aandacht is voor deze vroegere christenen. Daarom is er nu deze bundel vol korte verhalen over bekende en minder bekende personen uit de breedte van de kerkgeschiedenis, zoals Polycarpus, Peter Waldo, Maarten Luther en Corrie ten Boom, en wat zij hebben gedaan. Met als doel de ‘strijdende kerk’ van vandaag de dag door deze inspirerende verhalen moed te geven om in deze tijd, waarin het geloof steeds meer in het gedrang komt en geleidelijk aan lijkt te verdwijnen, vol te houden en te blijven geloven. Om te blijven strijden… zonder wapens.

Mening
Verhalen over figuren uit de kerkgeschiedenis lijken wellicht weinig boeiend, maar die in deze bundel – de meeste, althans, aangezien de kwaliteit onderling sterk wisselt – zijn dat wél. Dat is omdat ze niet bestaan uit een geschiedkundige levensbeschrijving van een persoon. Het zijn verhalende bewerkingen van een korte, maar beslissende en interessante episode uit ieders leven. Daarbij wordt steeds dicht bij de feiten gebleven en tegelijkertijd hebben de auteurs zich een aantal literaire vrijheden toegestaan, wat een groot pluspunt is. Dat levert namelijk vaak enige spanning en levendigheid op, met als resultaat dat het lezen zowel informatief als aangenaam is. Én bemoedigend. Want steeds weer klinkt er een eeuwenoude én actuele boodschap over ‘Gods bescherming van gelovigen’.

Conclusie
Strijden zonder wapens brengt bekende en minder bekende personen uit de kerkgeschiedenis door middel van aansprekende verhalen dichtbij. Goed om eens te lezen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.