Recensie

De acht levenslessen van Clara Klein

De acht levenslessen van Clara Klein | Sara Brunsvold

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De acht levenslessen van Clara Klein (Sara Brunsvold).

Inhoud
Aidyn Kelley is getalenteerd, ambitieus en wil niets liever dan een serieuze opdracht, in plaats van de nietsbetekenende klusjes die ze als beginnend verslaggever voor de Kansas City Star krijgt. Als ze besluit zichzelf daar een handje bij te helpen, gaat ze alleen te ver, wat ertoe leidt dat ze wordt opgezadeld met de opdracht Clara Klein, een stervende vrouw in een hospice, te interviewen om een in memoriam over haar te schrijven. Kan het saaier? De Clara die Aidyn aantreft, is echter niet de oninteressante persoon die ze verwacht. Ze wordt verwelkomd door een levenslustige vrouw, die van plan is om geen kans voorbij te laten gaan om van Gods liefde te getuigen en de lessen die ze tijdens haar bijna tachtig jaar heeft opgedaan, wil doorgeven. Of Aidyn daar nu op zit te wachten of niet.

Mening
Vanaf het moment dat je in deze debuutroman begint, ben je verkocht. Sara Brunsvold heeft namelijk een heerlijk sprankelend, hartveroverend verhaal opgetekend. Dat bovendien de diepte in gaat, want het zet je zowel stil bij levensvragen als hoe je je tijd op aarde goed besteedt en welke erfenis je aan de wereld nalaat, als dat het iets toont van de kwetsbare laatste levensfase en de dood. Daarnaast zijn er nog wijze levens- en geloofslessen. En het werpt ook licht op een schrijnend stukje geschiedenis: het lot van vele Laotiaanse vluchtelingen na de Vietnamoorlog. Maar doordat dat alles met een zekere tederheid, lichtvoetigheid en vleugje poëzie en humor beschreven wordt, heeft het toch een fijn sfeertje – knap! Bepaalde aspecten hadden alleen wel beter uitgewerkt kunnen worden.

Conclusie
De acht levenslessen van Clara Klein doet iets met je – hij vermaakt, ontroert, maakt stil en inspireert. Een onweerstaanbaar debuut!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.