Recensie

Kom uit je hoofd

Kom uit je hoofd | Jennie Allen

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit psychologieboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Kom uit je hoofd (Jennie Allen).

Inhoud
Je denken vormt je leven, want je gedachten leiden tot emoties, je emoties bepalen je beslissingen en die beslissingen vormen je relaties en beïnvloeden je leven. Omdat het merendeel van je gedachten negatief is – zo’n tachtig procent, heeft onderzoek uitgewezen – beland je al snel in een neerwaartse spiraal, met als gevolg bijvoorbeeld angst en afleiding. Daarom is het cruciaal dat je leert de negatieve denkpatronen te doorbreken en je denken ten goede te veranderen. De Bijbel draagt het ook op: vernieuw je denken. Hoe je dat doet, daarover lees je meer in dit boek. Aan de hand van bijbelse waarheden, feiten uit de neurologie en (persoonlijke) voorbeelden ontdek je hoe je afrekent met ongezonde gedachten, zoals de leugens van de vijand, en word je vrij – in je denken en doen.

Mening
Het kan haast niet anders of je wilt verder lezen, als je het eerste hoofdstuk van dit boek uit hebt. Wat daarin staat over negatief denken, is namelijk erg herkenbaar en zo waar dat je wilt weten wat de ‘gedachte die daarin een positieve omslag’ kan brengen, die daarbij genoemd wordt en het vervolg is uitgewerkt, inhoudt. En deze gedachte (ik heb een keuze), plus de uitleg ervan, is misschien wel het beste van alles wat er wordt gedeeld, want die kan levensveranderend zijn. De rest, die daaruit voortvloeit, daarentegen… Er worden heus wel goede en leerzame dingen gezegd, maar niet dusdanig – Jennie Allen schrijft te veel zoals ze spreekt en daar wordt het niet samenhangender van – dat het blijft hangen en je echt verder helpt. Jammer, dat is tenslotte waarop je hoopt, toch?

Conclusie
Kom uit je hoofd bepaalt je bij de grote invloed van negatieve gedachten en wijst je op de nog grotere kracht van positief (bijbels) denken. Een boek met inzichten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.