Recensie

Verborgen aanwezig

Verborgen aanwezig | Tineke Tuinder

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geschenkboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Verborgen aanwezig (Tineke Tuinder).

Inhoud
Voordat Jezus terugkeerde naar de hemel, voorzegde Hij de komst van de Heilige Geest en beloofde: ‘Hij blijft bij jullie en zal in jullie zijn.’ De Geest is er dus altijd, soms zichtbaar, vaker nog verborgen aanwezig, en Hij woont in je en doet mooie dingen, in en door je heen. Hij troost je als je verdrietig bent. Hij beschermt je in gevaar. Hij helpt je als je het moeilijk hebt. Hij bidt voor je als je zelf geen woorden hebt. Hij helpt je de Bijbel (beter) begrijpen. Hij verbindt gelovigen met elkaar. En Hij doet nog zo veel meer. Dat ontdek je in dit boek, waarin de Heilige Geest en Zijn werk centraal staan. Aan de hand van zeven symbolen – duif, wijn, vuur, olie, wind, water en zegel – wordt er op Zijn persoon ingegaan. In het verlangen dat jij Hem beter leert kennen en wat Hij doet meer gaat ervaren.

Mening
Als er één ding is dat dit boek je doet ontdekken, is het wel hoe troostrijk het is om je altijd verzekerd te mogen weten van de aanwezigheid de Heilige Geest. Je wordt er namelijk keer op keer, zowel in woord als beeld – overdenkingen en verhalen worden afgewisseld met, door Lifeprints, sfeervol vormgegeven (bijbel)teksten, gedichten, liedteksten – bij bepaald wat Hij voor je doet. En hoewel het meeste daarvan vermoedelijk bekend is, gaat daar iets bemoedigends van uit, waar je wat aan hebt voor vandaag de dag. Dat geldt vooral wat betreft alles wat door Tineke Tuinder zelf geschreven is, omdat ze heel goed én toegankelijk de bijbelse boodschap weet te linken aan het leven anno nu en ze het daarbij nooit nalaat om de nadruk te leggen op de hoop die daarin schuilt.

Conclusie
Verborgen aanwezig wijst je op de aanwezigheid van de Heilige Geest in je leven en de rijkdom daarvan. Een mooi cadeau voor jezelf en een ander.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.