Recensie

Nooit alleen

Nooit alleen | Alette Koornneef

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geschenkboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Nooit alleen (Alette Koornneef).

Inhoud
In dit leven gaat iedereen zijn eigen pad en de ene keer voert de weg omhoog, dan weer omlaag. En soms kan het voelen alsof je het helemaal in je eentje moet doen. Alsof je er alleen voor staat in deze wereld vol onzekerheid, zorgen, moeilijkheden, twijfels, angst, worstelingen en tegenslagen die je allerlei verschillende kanten op stuurt, waardoor je zomaar het spoor bijster kunt raken en de te volgen weg een grote zoektocht wordt. Wat is het dan fijn en geruststellend om te weten dat God je de juiste richting wil wijzen en dicht je bij is. Bij iedere stap die je zet, loopt Hij naast je en waar je ook naartoe gaat – hoever ook – Hij gaat met je mee. Dat is waar de gedichten en illustraties in dit geschenkboek je aan herinneren. Ze doen je voelen en beseffen: jij bent niet alleen – nooit.

Mening
Dit boek is goud voor wie wel wat bemoediging kan gebruiken, want het zit er vol mee. De gedichtjes en enkele overdenkingen die de bladzijden vullen, steken je namelijk stuk voor stuk een hart onder de riem. Allereerst vanwege de boodschap, die wijst op God en al het goede dat Hij geeft, doet en heeft beloofd, of bestaat uit een niet specifiek christelijke, maar evengoed opbeurende waarheid. Maar ook omdat ze een stukje herkenning bieden als het gaat over (alledaagse) struggles, zoals perfectionisme, bezorgdheid en falen, waaruit blijkt dat je niet de enige bent die met dergelijke dingen worstelt; die wetenschap bemoedigt tenslotte eveneens. En de kleurrijke, ietwat idyllische illustraties van Alette Koornneef, die net zo mooi tekent als ze schrijft, maken het helemaal af en perfect.

Conclusie
Nooit alleen verzekert je keer op keer van Gods aanwezigheid in je leven en biedt zo moed, hoop en troost. Wat een mooi en waardevol geschenkboek!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.