Recensie

De wereld tussen jou en mij

De wereld tussen jou en mij | Stephenia H. McGee

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De wereld tussen jou en mij (Stephenia H. McGee).

Inhoud
Verenigde Staten, 1905. Na het overlijden van haar vader doet Nora Fenton, die liever met paarden omgaat dan met mannen, en haar best om Emberwild, de stoeterij van de familie, draaiende te houden. Dat is op zichzelf al moeilijk genoeg, aangezien het er niet zo goed voorstaat en ze als vrouw in deze mannenwereld, met argusogen wordt bekeken, en dan huurt haar oom ook nog eens zonder haar toestemming een vreemdeling in om de paarden te trainen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, begint deze Silas Cavallero bovendien vragen te stellen over een ongeluk van vijftien jaar geleden. Nora vermoedt dat Silas naar de stoeterij is gekomen voor meer dan alleen werk te vinden. Maar Nora is de laatste woorden van haar vader niet vergeten: ‘Emberwild is gebouwd op een leugen.’

Mening
Historie, romantiek, spanning, mysterie, diepgang; het zijn deze vijf elementen waaruit dit debuut in een notendop bestaat. En dooreengevlochten vormen ze geen onaantrekkelijk geheel, integendeel zelfs. Dankzij de enerverende paardenwereld die als setting dient en met levendige details is neergezet, plus het vele dat er gebeurt – kanttekening: niet alles is erg realistisch – wordt je aandacht namelijk bijna aldoor opgeëist en je krijgt tegelijk een en ander mee om over na te denken. Verhalen verzinnen kan Stephenia H. McGee dus wel. Ze schrijven op zich ook, maar er is nog wel verbetering mogelijk. Bepaalde handelingen worden nu bijvoorbeeld herhaaldelijk van stal gehaald en een aantal dingen wordt continu op dezelfde manier beschreven, wat nu niet bepaald getuigt van veel originaliteit.

Conclusie
De wereld tussen jou en mij lezen is als een paardrijrit maken: je verveelt je geen moment en er is veel om van te genieten. Deze debuutroman is goedgekeurd!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.