Recensie

Toekomst vol muziek

Toekomst vol muziek | Janny den Besten

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Toekomst vol muziek (Janny den Besten).

Inhoud
Dat Marjon Heybrink violiste was, lijkt iets uit een ver verleden, want voor vioolspelen is geen tijd meer sinds haar leven is gevuld met de zorg voor haar ernstig meervoudig gehandicapte dochter, Eva. Ze zet zich met hart en ziel in om Eva alles te geven wat ze nodig heeft, al valt het haar zwaar dat dat zo veel beperkingen met zich meebrengt. Ook haar man Michiel en hun zoon hebben het er moeilijk mee dat alles om Eva draait en Michiel vindt dat ze hulp nodig hebben, vooral als Eva steeds vaker epilepsieaanvallen en agressieve buien krijgt, en de intensieve zorg hen boven het hoofd begint te groeien. Maar Marjon peinst er niet over om anderen voor haar dochter te laten zorgen. Zij weet zich immers zelf tot deze taak geroepen. Dan zal God haar daarvoor toch ook de kracht geven?

Mening
Janny den Besten weet waarover ze het heeft als ze in deze vlotlezende roman schrijft over het (gezins)leven met een (ernstig) meervoudig gehandicapt kind, dat is duidelijk te merken. Hoe zo’n bestaan eruitziet, wordt namelijk tot in detail en met veel inlevingsvermogen weergegeven, waardoor je er een goede indruk van krijgt, zij het wat eenzijdig. Dat is omdat het, als gevolg van de vele tijdsprongen, lijkt het alsof de moeilijkheden zich opstapelen en er met name de ermee gepaarde gaande negatieve impact wordt uitgelicht. Gevolg? Het verhaal grijpt aan… en is een tikkeltje dramatisch. En daarnaast is het mooi en soms confronterend en er zit herkenning in als het gaat om alles met betrekking tot het thema ‘loslaten’, waaraan een belangrijke geloofsles verbonden is. Al met al prima.

Conclusie
Toekomst vol muziek geeft een inkijkje in een niet-alledaagse wereld en dringt bij je binnen, of je er zelf nu bekend mee bent of niet. Geen doorsnee roman!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.