Recensie

Sterrenregen

Sterrenregen | Jennifer Wright

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Sterrenregen (Jennifer Wright).

Inhoud
Verenigde Staten, 1935. De jonge Kathryn Baile blijft alleen bij haar vader en stiefmoeder achter als haar zus Melissa trouwt en verhuist. Ze mist haar verschrikkelijk, zeker als haar vader besluit dat het gezin huis en haard moet verlaten in de zoektocht naar een beter bestaan, nu droogte het leven in Oklahoma haast onmogelijk maakt. Ondertussen is het kersverse huwelijk van Melissa niet wat ze ervan had gehoopt. Hoe voorkomend haar echtgenoot naar de buitenwereld toe ook lijkt, hij heeft losse handjes en verbiedt het haar om te bieden aan anderen, die het minder hebben dan zij, terwijl dat juist is wat ze graag wil. Als beide zussen vervolgens worden geconfronteerd met de hardheid van het bestaan, doen ze er alles aan om te overleven, in de hoop dat ze elkaar ooit weer terugzien.

Mening
Of Jennifer Wright schrijftalent heeft, is geen vraag meer na de verschijning van dit debuut, want het is nagenoeg alles wat je van een roman verlangt: geloofwaardig, meeslepend, indringend en gewoon goed geschreven. Dat eerste is te danken aan het feit dat de Dust Bowl en de gevolgen ervan voor het gewone volk, waarover het gaat, levensecht – en misschien kun je zelfs zeggen zintuiglijk – en rauw worden afgeschilderd. Daarnaast boeit dit verhaal door alles wat er gebeurt gewoon van a tot z, en de emotie die erin verwerkt is, maakt dat het je vanbinnen regelmatig niet onberoerd laat. Tot slot zijn er de tijdloze (geloofs)lessen die tussen de regels door klinken en het vanuit christelijk oogpunt een zekere meerwaarde verlenen. En dat alles opgetekend met een fijnzinnige pen. Zo fijn!

Conclusie
Sterrenregen is een prachtig verhaal over twee veerkrachtige zussen dat je niet snel meer vergeet. Deze debuutroman wil je echt niet missen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.