Recensie

Leef geen leugens

Leef geen leugens | John Mark Comer

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Leef geen leugens (John Mark Comer).

Inhoud
Als gelovige ben je voortdurend in oorlog met de drie vijanden van de ziel: de duivel, het vlees en de wereld. Deze strijd wordt niet gestreden met vuurwapens en het is geen strijd tegen andere mensen – je hebt te strijden tegen leugens. Of anders gezegd: tegen de onwaarheden die ze verkondigen over wie God is, over wie je zelf bent en over wat een goed leven is, die ongemerkt je gedachten en lichaam in zijn geslopen en waaraan je ziel kapotgaat. Wat kun je daartegen doen? Dat is wat dit boek je vertelt. Aan de hand van een uiteenzetting van de tactieken en sterke en zwakke punten van de drie vijanden leer je ze te ontmaskeren, en daarnaast ontdek je met welke praktische spirituele oefeningen je je kunt verweren tegen deze tegenstanders en hoe je ze overwint. Vive la résistance!

Mening
Het is pittige kost, dit boek. John Mark Comer komt namelijk met een niet heel toegankelijke, maar diepgravende analyse van de werkwijze van de duivel, het vlees en de wereld, waarbij hij weinig onbesproken laat. Onomwonden wordt gezegd waar het op staat, als het gaat om de vraag in hoeverre deze drie je al in hun greep hebben. Dat is vrij confronterend, maar het schudt je ook wakker, omdat het je doet beseffen hoeveel misleidende gedachten en ontregelde verlangens zich in je hoofd en hart genesteld hebben en welke daarvan je onbewust al gewoon bent gaan vinden. En juist dát stimuleert om gehoor te geven aan de oproep om, met de aangereikte strategieën, de strijd met de vijanden en hun leugens aan te gaan. Om te streven naar een leven in navolging van Jezus.

Conclusie
Leef geen leugens maakt je bewust van de (grote!) invloed van de duivel, het vlees en de wereld op je leven. Een eerlijk, scherp en tot bezinning brengend boek.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.