Recensie

Reisgenoten

Reisgenoten | Sharon Garlough Brown

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Reisgenoten (Sharon Garlough Brown).

Inhoud
‘Kom een gewijde reis maken.’ Deze uitnodiging leidt vier vrouwen, die ieder op hun eigen manier zijn vastgelopen in het leven, naar het christelijke retraitecentrum New Hope voor een pelgrimscursus die belooft om hun meer te leren over God en hen dichter bij Hem te brengen. Een van hen is Hannah Shepley, die pas merkt hoe moe ze is als ze gedwongen wordt een sabbatical te nemen. Meg Fowler voelt zich eenzaam nu haar dochter het huis uit is en ze worstelt met gebeurtenissen uit haar verleden. Mara Garrison ziet haar huwelijk afbrokkelen en heeft het gevoel dat ze altijd afgewezen wordt. En Charissa Sinclair, een hardwerkende studente, raakt verstrikt in haar perfectionisme. Samen gaan ze op een spirituele pelgrimstocht die hen meer brengt dan ze ooit hadden gedacht.

Mening
Dit veelgeprezen debuut van Sharon Garlough Brown is nu wat heet ‘een bijzondere roman’. Hij bestaat namelijk niet slechts uit een mooi, aansprekend en emotioneel verhaal over vriendschap en geestelijke en persoonlijke groei. Nee, het is een combinatie van fictie, bijbelstudie en geestelijke oefeningen. De uitwerking daarvan is dat je als lezer, net als de vier hoofdpersonen – die zijn trouwens erg goed neergezet: heel menselijk en identificeerbaar; je herkent je allicht in (een van) hun persoonlijkheden en/of worstelingen – een spirituele reis aflegt. Je wordt door alle inspirerende lessen en eyeopeners aangespoord om bij jezelf naar binnen te kijken en zowel je geloof(sleven) als je beeld van God onder de loep te nemen. Met, en dat is het mooiste, allerlei verrijkende gevolgen van dien.

Conclusie
Reisgenoten maakt je reisgenoot van vier vrouwen als jij en ik en neemt je mee op een pelgrimstocht die je geloof en leven voorgoed verandert. Een prachtige roman!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.