Recensie

Recht uit het hart

Recht uit het hart | Karen Witemeyer

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Recht uit het hart (Karen Witemeyer).

Inhoud
Verenigde Staten, 1894. Wanneer Mark Wallace en Jonah Brooks, leden van de legendarische Hanger’s Horsemen, in Llano County arriveren om een ruin af te leveren bij een koper, gebeurt er iets onverwachts: ze moeten assisteren bij een bevalling. Omdat duidelijk wordt dat de moeder niet in staat is om voor het kindje te zorgen, brengen ze het na de geboorte naar een vondelingenhuis vlakbij. En daar komt Mark oog in oog te staan met de vrouw met wie hij jaren eerder bijna was getrouwd: Katherine Palmer, die samen met Eliza Southerland zorgt voor de kinderen in hun opvanghuis. Als de twee Horsemen kort daarna een gerucht opvangen over vermiste kinderen, gaan ze op onderzoek uit, waarbij ook Katherine en Eliza helpen, niet wetend dat het een levensgevaarlijke missie zal worden…

Mening
De combinatie van liefde en gevaar is in het dagelijkse leven wellicht niet bepaald aantrekkelijk, maar in het geval van deze historische roman betreft welzeker. Het resultaat ervan is namelijk een wervelend verhaal dat bruist van het avontuur, veel vaart heeft, bij vlagen spannend is, een flinke dosis romantiek behelst en enige diepgang kent. En vanzelfsprekend is ook Karen Witemeyers subtiele, fijne humor van de partij, die geregeld voor een beetje luchthartigheid zorgt. Misschien dat niet alle plotwendingen even geloofwaardig zijn en ligt een aantal ervan nogal voor de hand, maar ach… zo hinderlijk is dat eigenlijk niet, want het doet nog geen greintje af aan het leesplezier. Integendeel, het is ruim driehonderd bladzijden lang genieten geblazen van allerlei uiteenlopende wildwesttaferelen.

Conclusie
Recht uit het hart is van a tot z pure ontspanning en daarmee ideaal om even te ontsnappen aan het drukke leven van alledag. Geniet ook van deze roman!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.