Recensie

Het verborgen ei

Het verborgen ei | Kelli Stuart

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze dualtimeroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Het verborgen ei (Kelli Stuart).

Inhoud
Ava Laine is opgegroeid zonder haar vader, maar als hij op sterven ligt, neemt hij contact met haar en haar moeder op en vraagt of ze naar hem toe willen komen. En niet zonder reden, ontdekt Ava als ze gehoor besluit te geven aan zijn verzoek. Hij wil dat ze doet wat hij niet meer kan: op zoek gaan naar een van de grootste kunstwerken uit de Russische geschiedenis – een verdwenen paasei van de beroemde Russische goudsmid Peter Carl Fabergé. En een van de weinige aanwijzingen die ze meekrijgt, is dat het iets heeft te maken met Alma Pihl, die ruim honderd jaar eerder als ontwerpster voor het Huis van Fabergé werkte en het ei ergens lijkt te hebben verborgen. De zoektocht die volgt, voert Ava naar Sint-Petersburg en blijkt al snel veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Mening
In deze dualtimeroman neemt Kelli Stuart je met haar vlotte pen mee in de geschiedenis van de Fabergé-eieren. En dat blijkt een geweldig stukje historie, want het is fascinerend om te lezen hoe men te werk ging in het Huis van Fabergé, op welke wijze de eieren werden gemaakt en hoe vernuftig ze in elkaar staken. Dat je daarbij en passant het een en ander meekrijgt over (de vooravond van) de Russische Revolutie maakt het des te boeiender. De hedendaagse verhaallijn haalt het daar niet helemaal bij, met name omdat bepaalde aspecten niet bepaald geloofwaardig zijn of beter uitgewerkt hadden kunnen worden, maar toch mag die er zijn. Dit stukje van het verhaal zorgt namelijk voor de nodige spanning, intrige, mysterie en romantiek, wat een fijne aanvulling vormt op de rest.

Conclusie
Het verborgen ei weet je aandacht door de gebalanceerde mix van historie en avontuur vanaf bladzijde één voor zich op te eisen. Een fijne roman om je mee te verpozen.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.