Recensie

Het poepiemonster

Het poepiemonster | Bram Kasse

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Het poepiemonster (Bram Kasse).

Inhoud
Op de Meester Potvis-school zit slechts één meester: de ge-wel-di-ge meester Potvis. Hij geeft alleen geen les, want hij is de directeur. En meester Potvis is de allerbeste schooldirecteur die bestaat. Want hij kan alles. Hij weet alles. En vooral… hij durft alles. Beweert hij. Dat het niet waar is, blijkt als Aisha, Giel en Rafi de bal per ongeluk op het dak van de school schieten en meester Potvis er niet op durft om hem eraf te halen. En wanneer juf Worm gillend door de gang rent omdat ze een monster in de wc heeft ontdekt, durft de meester het niet weg te jagen. Als de juffen hem daarmee plagen, wordt meester Potvis boos en ontslaat hij ze op staande voet. Dan staat meester Potvis er opeens helemaal alleen voor op school. En achter de wc-deur zit nog steeds het monster. Wat nu?

Mening
Bram Kasse laat met deze zoveelste pennenvrucht zien dat hij weet hoe je een (jonge) lezer aan de bladzijden van een boek gekluisterd houdt. Namelijk: met een origineel, levendig verteld verhaal dat humor bevat, een tikje spannend is, tot de verbeelding spreekt – je ziet alle komische situaties moeiteloos voor ogen – vol herkenning zit, af en toe enigszins over de top is en leest als een trein. Wat er samen voor zorgt dat het, hoewel het in grote lijnen feitelijk niet eens heel bijzonder is en misschien ten diepste zelfs een beetje flauw, toch erg fijn is om te lezen. En het is niet alleen grappig en leuk, er zit tussen de regels door bovendien een positieve, aanmoedigende les over ‘hulp vragen’ en nog enkele andere thema’s verborgen. Wat valt er nog meer te verlangen van een kinderboek?

Conclusie
Het poepiemonster is een grappig, beeldend geschreven verhaal met een opbouwende boodschap. Van dit boek gaan jonge lezers vast en zeker smullen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.