Recensie

Gods smokkelaar

Gods smokkelaar | Anne van der Bijl

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit waargebeurde verhaal een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Gods smokkelaar (Anne van der Bijl).

Inhoud
‘Heer, als U me de weg wijst, zal ik U volgen.’ Dat bad Anne van der Bijl op eenentwintigjarige leeftijd, toen hij na het bijwonen van evangelisatiedienst en bijzondere ervaring tijdens een stormachtige nacht tot geloof kwam. Een belofte die hem gedurende zijn verdere leven bracht op allerlei onverwachte plekken, vooral in gesloten gebieden waar christenen vervolgd werden, en overal waar hij kwam deelde hij bijbels uit en bemoedigde hij de gelovigen. Zijn missie, waarover je in dit boek leest, was vaak gevaarlijk, maar dat hield Anne niet tegen. Hij ging steeds weer op weg, vastbesloten te doen waartoe God hem geroepen had, hoe onmogelijk het soms ook leek, in het vertrouwen dat God voor hem zorgde. En niet tevergeefs, want dat deed Hij, vaak op de wonderlijkste manieren…

Mening
Decennia na de verschijning van de originele versie is het boek over ‘Gods smokkelaar’, Anne van der Bijl, eindelijk verkrijgbaar in het Nederlands, en hoe fijn is dat! Alleen al omdat zijn levensverhaal, of in elk geval het eerste deel ervan, dat door hem zelf levendig en met een vleugje humor wordt verteld en in enkele foto’s is gevat, interessant is en enorm boeit. Maar nog meer hierom: het inspireert zo. Lezen over de wonderen die volgden op Annes vertrouwen op God, de bewijzen van Zijn trouw en voorziening in dagelijkse en financiële behoeften, en de moed en het standvastige geloof van vervolgde gelovigen doet namelijk iets met je. Het moedigt je aan om te groeien in je geloof, evenals dat het je aanspoort om je, op welke wijze ook, in te zetten voor christenen dichtbij en ver weg.

Conclusie
Gods smokkelaar is een inspirerend levensverhaal en krachtig getuigenis van Gods trouwe zorg voor wie in Hem gelooft ineen. Een aanrader van de bovenste plank!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.