Recensie

Een plek om te blijven

Een plek om te blijven | Susan Anne Mason

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een plek om te blijven (Susan Anne Mason).

Inhoud
Canada, 1943. Terwijl de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid woedt, zet Jane Linder zich als tijdelijke directrice van de kinderbescherming met heel haar hart in voor de bescherming van kwetsbare kinderen. Diep vanbinnen hoopt ze op een permanente positie, zodat ze zich hiervoor kan blijven inzetten. En de kans dat die wens uitkomt, lijkt groot als de echte directeur meedeelt weg te gaan. Dan huurt het bestuur van de kinderbescherming echter een onafhankelijk adviseur in om de gehele organisatie te bestuderen en blijkt dat deze Garrett Wilder het eveneens op de directeurspositie heeft voorzien. Dat plaatst hem lijnrecht tegenover Jane. Ze wil hem dan ook eigenlijk niet aardig vinden en bij hem uit de buurt blijven, maar toch bloeit er iets tussen hen op. Als dat maar goed gaat…

Mening
Susan Anne Mason levert met deze historische roman opnieuw goed werk. Op het verhaal is namelijk weinig aan te merken; het kent met name pluspunten. Om te beginnen is het door de indruk die je krijgt van hoe het er binnen (het bestuur van) de kinderbescherming aan toeging en de eerste vormen van de huidige jeugd- en pleegzorg – en nagenoeg alles wat daarover geschreven wordt, is ontleend aan de werkelijkheid – erg interessant en boeit het onophoudelijk. Daarnaast worden de (sociale) uitdagingen en problemen die de oorlogstijd met zich meebracht goed weergegeven. En dan heeft het ook nog iets warms en fijns, wat te danken is aan de romantiek en het vleugje nostalgie die erdoorheen geweven zijn, plus de opbouwende boodschap over ‘Gods niet-aflatende trouw en leiding’.

Conclusie
Een plek om te blijven verhaalt mooi en meeslepend over (naasten)liefde tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Deze roman verdient een dikke acht!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.