Recensie

Een stap naar vrede

Een stap naar vrede | Sharon Garlough Brown

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een stap naar vrede (Sharon Garlough Brown).

Inhoud
De pelgrimsreis waar Mara Payne, Hannah Shepley, Charissa Sinclair en Meg Fowler – de Degelijke Schoenenclub – aan bezig zijn, neemt voor elk van hen een onverwachte wending. Mara zit midden in een scheiding en dan blijkt dat haar ex-man alle rekeningen heeft gesloten. Ze heeft ineens niks geen geld meer! Meg krijgt na enkele onderzoeken een boodschap te horen die haar leven op zijn kop zet. Charissa’s droom om les te geven komt eerder uit dan verwacht, maar blijkt al snel niet wat ze ervan had gehoopt. En Hannah bereidt zich voor op het huwelijk met haar grote liefde Nathan, als diverse kwesties een schaduw werpen over wat een vreugdevolle dag moet worden. Dat stelt de vrouwen voor de vraag: durven ze zichzelf over te geven aan God en hun leven in Zijn hand te leggen?

Mening
Dit verhaal verdient het etiket ‘emotionele rollercoaster’, want tijdens het lezen ervan volgen allerlei emoties zich op; het raakt je. Een ander label dat je erop kunt plakken, is ‘levensecht’ of ‘herkenbaar’. Wat er wordt beschreven – van de worstelingen tot de twijfels en gedachten – vertoont namelijk zo veel raakvlakken met het leven anno nu en in het bijzonder met je persoonlijke bestaan. Maar je kunt het eveneens bestempelen als ‘inspirerend’, omdat het gevuld is met (bemoedigende) geloofslessen over met name ‘overgave’, ‘vertrouwen’ en ‘liefhebben’, evenals dat het je aanspoort om met je geloof aan de slag te gaan, onder meer door diepzinnige meditatieoefeningen. Sharon Garlough Brown heeft met deze roman dan ook echt iets moois en waardevols afgeleverd. Een must-read.

Conclusie
Een stap naar vrede is zo veel meer dan een goed verhaal alleen – deze roman voedt je ziel met geloofsopbouwende zekerheden en oefeningen. Verrijkend!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.