Recensie

Een gewaagde beklimming

Een gewaagde beklimming | Regina Scott

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een gewaagde beklimming (Regina Scott).

Inhoud
Verenigde Staten, 1893. Coraline Baxter wil haar stempel op de wereld drukken en zet zich daarom samen met de andere leden van de plaatselijke suffragettegroep in voor het vrouwenkiesrecht. Als haar wordt gevraagd of ze de Mount Rainier wil beklimmen om bekendheid te verwerven voor hun zaak, gaat ze die uitdaging aan, ook al heeft ze totaal geen klimervaring. Dit moet ze gewoonweg doen en het moet lukken ook, aangezien haar moeder haar een ultimatum stelt: als ze faalt, moet ze trouwen met de man die haar moeder uitkiest. Om de gewaagde onderneming te doen slagen, vraagt ze berggids Nathan Hardee om hulp en na enige aarzeling stemt hij toe. Cora gaat vol goede moed op pad, maar al snel blijken er onaangename verrassingen te wachten en dient er zich gevaar aan.

Mening
Dit verhaal voert je mee op een reis door een van de nationale parken van de Verenigde Staten: het Mount Rainier National Park. Die is uiteraard denkbeeldig, maar door de beeldende en treffende beschrijvingen van de omgeving, waaruit blijkt dat Regina Scott de plek goed kent, is het af en toe alsof je er echt bent en het beschreven avontuur voor je ogen plaatsvindt. Dat, samen met wat je leest over de strijd voor het vrouwenkiesrecht, de romantische perikelen en hetgeen er wordt geschreven over wat er echt toe doet in dit leven, is het vooral waar deze historische roman het van moet hebben. Op andere vlakken valt hij namelijk – helaas – een beetje tegen, zo is er van spanning nagenoeg geen sprake en alle aandacht voor etiquette en fatsoen wordt op den duur enigszins vermoeiend.

Conclusie
Een gewaagde beklimming is een vlot geschreven verhaal met veel ruimte voor de natuur en de historie van een van Amerika’s mooiste nationale parken. Voor de liefhebber.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.