Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De prijs van een kind (Kristina McMorris).
Inhoud
Verenigde Staten, 1931. Twee kinderen te koop. Als verslaggever Ellis Reed dat ziet staan op een bord bij twee broertjes die hij fotografeert, is hij geschokt. Hij is van plan de foto van de jongens en het wanhopige aanbod voor zichzelf te houden, maar maakt de fout om hem op het kantoor van de Philadelphia Examiner te ontwikkelen, waar secretaresse Lily Palmer hem vervolgens ziet. Zij legt hem voor aan hun chef en dat resulteert erin dat hij de opdracht krijgt om een hoofdartikel bij de foto te schrijven. Ellis kan zijn geluk niet op, want dit is een kans op de grote doorbraak waarvan hij al tijdenlang droomt! En doorbreken doet hij ook; het artikel wordt in tientallen nationale kranten gedrukt. Alleen zijn de gevolgen ervan veel afschuwelijker dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.
Mening
Het is een onwerkelijk stukje geschiedenis uit de tijd van de crisisjaren waardoor Kristina McMorris zich bij het schrijven van deze pennenvrucht heeft laten inspireren. En eigenlijk vraagt dat om meer dan nu in deze roman wordt geboden; het had bijvoorbeeld best nog een tandje indringender, empathischer en/of hartverscheurender gekund – en ook ietwat geloofwaardiger. Dat dat nu niet het geval is, neemt echter niet weg dat het een boeiend verhaal is. Met name vanwege die historische component, die intrigeert. Maar het fictieve avontuur dat daaromheen is gesponnen en dat romantiek, emotie, spanning en een snufje mysterie kent, evenals een enkele les omvat, draagt daar net zo goed aan bij. Bestsellermateriaal is deze titel dus wellicht niet zozeer, prima leesvoer zeker wel.
Conclusie
De prijs van een kind brengt een intrigerende historische gebeurtenis op aantrekkelijke wijze voor het voetlicht. Deze roman houdt je aandacht gevangen!