Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Het supergeheime handboek (Bram Kasse).
Inhoud
De klas van Fijs, Livia, Pepijn en Yara lijkt net een kinderboerderij, zo’n bende is het er. Een ramp, vinden meester Teun en juf Anne, want het is bijna ouderavond, en wat zullen de ouders wel niet denken als ze die rommel zien? Dat mag niet gebeuren! En dus moeten alle leerlingen hun tafeltje en la opruimen. Maar als ze dat gedaan hebben, is het nog altijd rommelig, omdat… meester Teun en juf Anne zelf de meeste troep maken! Alleen hebben ze dat niet door. Daarom besluiten de vier vrienden dat ze allebei opgevoed moeten worden en hun plannen daarvoor, samen met die om de juf te helpen haar lunch niet meer te vergeten en om een einde te maken aan de opschepperij van de meester – schrijven ze in hun geheime handboek. Dat niemand mag zien. Vooral de juf en meester niet.
Mening
Lachen, gieren, brullen – dat zou zomaar eens de uitwerking van dit boek op iedere jonge lezer kunnen zijn. Het bestaat namelijk uit drie komische voorvallen die zo beeldend zijn verwoord dat je de lachwekkende situaties die zich voordoen, die trouwens origineel verzonnen zijn, moeiteloos voor ogen ziet en dat zorgt voor grote pret. Zelfs al ligt het grappige er dan hier en daar wel behoorlijk dik bovenop, als in dat het een tikkeltje overdreven is. Maar ook de aansprekende personages, met hun typische eigenaardigheden enerzijds en/of herkenbare trekjes anderszijds, dragen een steentje aan het leesplezier bij. En dan is er tot slot bovendien een opbouwende les over ‘talenten’ en ‘zelfvertrouwen’. Dat maakt dat je slechts één conclusie kunt trekken: goed gedaan door Bram Kasse!
Conclusie
Het supergeheime handboek zit vol maffe avonturen van een stel leuke leerlingen en hun nog leukere juf en meester. Dit boek heeft een hoog grappigheidsgehalte!