Recensie

Jouw leugens, Gods waarheid

Jouw leugen, Gods waarheid | Romely Logchies

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Jouw leugens, Gods waarheid (Romely Logchies).

Inhoud
Ze sluipen meestal ongemerkt je gedachten binnen: leugens over God, je identiteit en je leven, om vervolgens je denken daarover te vervormen. Gevolg? Je gaat dingen geloven die helemaal niet waar zijn. Precies wat de duivel – hij is het die die onwaarheden in je hoofd plant – graag ziet gebeuren, want dat verzwakt je geloof. Daarom is het van belang dat je je hiervan bewust bent en daarbij helpt dit boek. Het benoemt diverse leugens die je, als vrouw, kunt geloven en daartegenover staat een bijbelse waarheid met een korte toelichting, die samen de onware woorden ontkrachten. Ook is er ruimte om je eigen leugens en Gods woorden daarover toe te voegen. Zo ontdek je wat de échte waarheid is en leer je je denken te vernieuwen, met als resultaat: vreugde, vrede, vertrouwen.

Mening
Je herkent allicht enkele van de leugens die Romely Logchies in dit boek gebundeld heeft als de ‘jouwe’, als in dat jij die gelooft of dat die gedachten soms door je heen gaan. Er komen namelijk een paar gangbare aan bod – dingen die je, als vrouw, ongetwijfeld soms denkt en wellicht zelfs voor waar aanneemt. En in dat geval zijn de ware (bijbelse) woorden die het tegendeel bewijzen helpend. Maar heel eerlijk: het gros van de onwaarheden die genoemd worden, zijn zo duidelijk niet waar dat het vrij onwaarschijnlijk is dat iemand dat echt gelooft. Daarbij, de bijbelteksten die de leugens moeten weerleggen zijn vaak wat vreemd gekozen, aangezien ze weinig met het gestelde te maken hebben. Gelukkig is de uitleg, zij het niet altijd passend bij wat ervoor staat, doorgaans prima en opbouwend.

Conclusie
Jouw leugens, Gods waarheid is een boekje vol geloofsversterkende en bemoedigende waarheden die je mogelijk verder helpen. Niet verkeerd om te lezen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.