Recensie

Bij heldere maan

Bij heldere maan | Elizabeth Musser

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze dualtimeroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Bij heldere maan (Elizabeth Musser).

Inhoud
Allie Massey droomt er al jaren van om van de paardenranch van haar grootouders een paardentherapiecentrum te maken. Haar oma, Dale, draagt haar plan een warm hart toe en belooft haar te helpen. Maar als ze overlijdt erft Allie de ranch tegen alle verwachtingen in niet; het landgoed blijkt verkocht aan een aannemer. In haar zoektocht naar een antwoord op de vragen die deze beslissing bij Allie oproept, ontdekt ze het bijzondere levensverhaal van haar oma; een geschiedenis die voert van de crisisjaren tot en met de Tweede Wereldoorlog; een verhaal over paarden, onderzeeërs, moedige kustwachten en een nacht op het strand die haar oma’s leven voor altijd heeft bepaald. En misschien ook wel een verhaal dat Allie doet ontdekken hoe ze haar droom alsnog kan waarmaken.

Mening
Elizabeth Musser schrijft graag ‘vermaak met een ziel’, zoals ze het zelf omschrijft, en als het gaat om deze dualtimeroman is dat uitstekend gelukt. Want vermaken doet dit verhaal, waarin ze een deel van haar familiegeschiedenis een plekje heeft gegeven, nadat je een paar hoofdstukken gevorderd bent tot-en-met. Dan is er geen stoppen met lezen meer aan. En er zit ook echt iets diepers in. Dat eerste is met name te danken aan het vrij onbekende aspect van de Tweede Wereldoorlog – de bereden patrouille van de kustwacht – dat voor het voetlicht wordt gebracht, alles omtrent de paarden en de innemende personages. Dat laatste komt doordat er zo veel liefde en emotie in is gestopt, en de wijze lessen met betrekking tot het dagelijkse leven en geloof die voor diepgang zorgen.

Conclusie
Bij heldere maan is een prachtige roman over twee vrouwen met een passie voor paarden die alles riskeren om te redden waarvan ze houden. Dit is Elizabeth Musser op haar best!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.