Recensie

Vanaf het allereerste begin

Vanaf het allereerste begin | Melissa Tagg

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze feelgoodroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Vanaf het allereerste begin (Melissa Tagg).

Inhoud
Kate Walker geloofde altijd in de liefde en zelfs nadat haar eigen hart gebroken werd, bleef ze scenario’s schrijven voor romantische tv-series. Maar dan raakt haar carrière in het slop en geeft Kate het op. Als ze vervolgens hoort dat Maple Valley, waar ze vandaan komt en een groot deel van haar familie nog woont, door een tornado getroffen is en dat haar vader gewond is geraakt, neemt ze een besluit: ze keert voorlopig terug naar huis om te helpen en misschien vindt ze daar ook de rust om na te denken over haar volgende stap. Bij thuiskomst ontmoet ze Colton Greene, een voormalig profsporter die als gevolg van een blessure gedwongen is zijn leven anders vorm te geven. Hij weet alleen niet hoe. Een gezamenlijk project zet hen op het juiste spoor. Kan dit het begin zijn van iets nieuws?

Mening
Deze feelgoodroman bevat de gebruikelijke ingrediënten van dit genre en volgt ook het standaardrecept, wat dat betreft weinig origineels. En toch is hij er niet een van dertien in een dozijn – hij is verrassend verrukkelijk. Wat de reden daarvan, is lastig te zeggen. De hartveroverende en tegelijk authentieke personages? Melissa Taggs vlotte pen waardoor je blijft doorlezen? De setting die bestaat uit een pittoresk plaatsje? De komische voorvallen? Het feit dat je aan het denken wordt gezet over Gods roeping voor je leven? De goede balans tussen romantiek, humor en diepgang, waarin het geloof mooi is verwerkt? Wat het ook precies is, of gewoon de optelsom van dat alles, dit verhaal is ontzettend plezierig om te lezen en mag zich zeker rekenen tot een van de betere in zijn soort.

Conclusie
Vanaf het allereerste begin lezen is als een warme omhelzing krijgen – een fijne, hartverwarmende ervaring. Een feelgoodroman ten voeten uit dus.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.