Recensie

Schaduwen in de Witte Stad

Schaduwen in de Witte Stad | Jocelyn Green

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Schaduwen in de Witte Stad (Jocelyn Green).

Inhoud
Verenigde Staten, 1893. Sylvie Townsend doet er alles aan om zo goed mogelijk te zorgen voor haar aangenomen dochter Rose, sinds die op jonge leeftijd bij haar is komen wonen, maar dan raakt het zeventienjarige meisje vermist op The Chicago World’s Fair. Sylvies wereld valt in duigen en omdat ze niet zo goed weet wat ze moet doen, roept ze de hulp in van Kristof Bartok, de huurder van het appartement boven haar boekwinkel huurt. Samen gaan ze op onderzoek uit, en alle aanwijzingen die ze vinden – of dat nu in de mooie, witte gebouwen van de wereldtentoonstelling is of in de sjofele huizen van de armste buurten van Chicago – leiden naar de uit het oog verloren familie van Rose. Dat bepaalt Sylvie uiteindelijk bij de vraag: is ze bereid haar dochter te laten gaan als dat moet?

Mening
In deze roman word je, door middel van uitgebreide beschrijvingen en tientallen historische details, meegevoerd naar de fascinerende wereldtentoonstelling in Chicago, eind negentiende eeuw. Om vervolgens te worden getrakteerd op een veelzijdig avontuur dat spanning, intrige, gevaar en romantiek in zich heeft, plus enkele onverwachte, zij het soms wat te onwaarschijnlijke plotwendingen. Een combinatie die er in dit geval voor zorgt dat het verhaal aldoor boeit, al hadden bepaalde gedeelten misschien beter iets beknopter gekund. En daarnaast is er nog ruimte voor diepgang, want Jocelyn Green deelt een mooie waarheid over familie-zijn, waarbij het geloof ook naar voren komt. Echt nieuw of heel origineel is de boodschap die daarvan uitgaat niet, maar bemoedigen doet ze niettemin.

Conclusie
Schaduwen in de Witte Stad is een op-en-top historische roman, die bovendien spannend en romantisch is. Deze titel is je leestijd zeker waard!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.