Recensie

Prikkels

Prikkels | Hanna Holwerda

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Prikkels (Hanna Holwerda).

Inhoud
Zintuigen zijn onmisbaar om de wereld om je heen waar te nemen en met anderen om te gaan. Daarom lees je in dit boek alles over zintuigen, van welke verschillende zintuigen je allemaal hebt tot hoe ze werken en superzintuigen. Ook gaat het over dieren die een bepaald zintuig op een bijzondere manier gebruiken. En daarnaast ontdek je hoe je met je zintuigen meer te weten komt over God, onder andere aan de hand van bijbelverhalen waarin een zintuig een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld de geschiedenis over een vrouw die genezen wordt door Jezus’ mantel aan te raken, Saul die luistert naar muziek en wijzen met geurige cadeautjes. Bij dat alles staan uitdagende en leuke opdrachten om uit te voeren. Zo leer je jezelf, de dierenwereld, natuur en God beter kennen en erváren.

Mening
Met ‘zintuigen’ heeft Hanna Holwerda weer een interessant onderwerp gekozen om dieper in te duiken, want er blijkt veel wetenswaardigs over te vertellen. En zoals wordt gedaan – aan de hand van weetjes, proefjes, testjes en dergelijk – is misschien niet zo nieuw of origineel meer, maar nog steeds wél aantrekkelijk. Je steekt er namelijk niet alleen op speelse wijze veel door op en de informatie die je krijgt, blijft beter hangen, je gaat je er eveneens door verwonderen over hoe bijzonder je zintuigen zijn. Dat er ook een link wordt gelegd naar het geloof, is mooi. Omdat je daardoor bepaalde bijbelverhalen en -teksten anders gaat lezen, beter begrijpt en/of je wordt je meer bewust van het wonderlijke van wat er wordt verteld, evenals dat je kennis over hoe God is en werkt toeneemt.

Conclusie
Prikkels doet je op verschillende manieren allerlei bijzondere en verrassende dingen ontdekken over ‘zintuigen’. Leuk, leerzaam, aansprekend en prikkelend, dit boek!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.