Recensie

Onverwachte ontmoetingen

Onverwachte ontmoetingen | Amanda Wen, Amanda Barratt, Sarah Sundin

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Onverwachte ontmoetingen (Amanda Wen, Amanda Barratt, Sarah Sundin).

Inhoud
De laatste maanden van het jaar zijn aangebroken – een tijd van voorbereiding op de kerstdagen en… van onverwachte ontmoetingen. Dat ondervindt Emma Trowbridge als blijkt dat de directeur van de school waarop ze werkt wordt vervangen door Frederick Oberstein, die ooit haar hart brak. Is dit een kans om opnieuw te beginnen? Jenny Grey is juist op weg naar het armenhuis – een wanhoopspoging om haar baby te redden – als ze oog in oog komt te staan met Dwight Inglewood. Een onbekende, die haar leven voorgoed verandert. En Grace Kessler heeft geen fijne herinneringen aan Pete Turner, de grote pestkop uit haar jeugd. Ze hoeft hem ook niet zo nodig te zien, maar dan brengt haar dochtertje hem onuitgenodigd mee naar huis en algauw moet ze toegeven: hij lijkt veranderd…

Mening
De kersttijd vraagt om aangenaam, warm leesvoer dat niet al te gecompliceerd is, en dat is precies wat deze bundel biedt. De historische novelles waaruit die bestaat, trakteren je namelijk stuk voor stuk op een fijne romance in een winterse setting, mét een snufje Kerst en zónder al te ingewikkelde plotwendingen, en ze hebben iets knus in zich, iets hoopvols, en soms zelfs een beetje nostalgie. Maar dat wil niet zeggen dat je drie keer vrijwel hetzelfde voorgeschoteld krijgt, integendeel juist. Amanda Wen, Amanda Barratt en Sarah Sundin presenteren je ieder een heel eigen verhaal, geschreven in hun eigen stijl, en hoewel ze allemaal prettig zijn om te lezen, is het de pennenvrucht van de laatstgenoemde die misschien wel het allermeeste leesplezier oplevert. Die is zo op-en-top kerstig. Heerlijk!

Conclusie
Onverwachte ontmoetingen laat je driemaal achterelkaar genieten van kerstige romantiek van vervlogen tijden. Een fijne novellebundel boordevol kerstgeluk!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.