Recensie

Hou me vast

Hou me vast | Jody Hedlund

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze tijdreisroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Hou me vast (Jody Hedlund).

Inhoud
Door een ongeneeslijke ziekte heeft Ellen Creighton niet lang meer te leven. Omdat ze verder niemand meer heeft, besluit ze op aandringen van haar goede vriend Harrison Burlington de korte tijd die haar nog rest op zijn landgoed door te brengen, met het plan om te genieten van elke dag die ze nog krijgt. Daar past Harrisons plan om op zoek te gaan naar een flacon met heilig water, vanwege de geneeskrachtige werking ervan en de kans dat het Ellen zal genezen, niet bij. Want dat water, zo vermoedt ze, is de reden waarom haar vader en zus niet meer leven. Harrison legt zich er echter niet zomaar bij neer; hij staat erop dat ze het heilzame water in handen moeten krijgen en er is maar één manier waarop dat kan: een reis in de tijd, terug naar de middeleeuwen. Maar dat is onmogelijk… toch?

Mening
Met een plot dat draait om tijdreizen en heilig water met genezende kracht, is dit verhaal niet bijster geloofwaardig – en wellicht ook niet voor elke gelovige acceptabel – maar intrigerend is het in veel opzichten wel. En dat omdat het zowel iets mystieks heeft, als dat het wordt gecombineerd met historie, diepgang en een snufje spanning, wat samen voldoende aantrekkingskracht bezit om je aandacht vast te houden. Wat dat betreft weinig op aan te merken. Alleen is het geheel tegelijk ook überromantisch, in de zin van dat de romantiek te veel ruimte inneemt ten opzichte van de andere componenten, en dat al snel tamelijk storend is. Daardoor levert deze roman, die bovendien in grote lijnen nogal lijkt op zijn voorganger, van veelschrijfster Jody Hedlund niet al te veel leesplezier op, helaas.

Conclusie
Hou me vast combineert heden en verleden op een fantasierijke manier, kent wat spanning en bevat een dosis romantiek. Een gevarieerde tijdreisroman!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.