Recensie

Kom terug

Kom terug | Jody Hedlund

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze tijdreisroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Kom terug (Jody Hedlund).

Inhoud
Samen met haar vader zoekt wetenschapper Marian Creighton naar een medicijn tegen de genetische ziekte waaraan haar zus lijdt en die jaren eerder tot haar moeders dood heeft geleid. Dan raakt haar vader plotseling in coma. Als Marian op zoek gaat naar de reden daarvan, wordt duidelijk dat hij gedronken heeft uit een flacon met heilig water dat een geneeskrachtige werking zou hebben en iemand terug in het verleden kan brengen. Ze besluit hem achterna te reizen in de tijd en belandt vervolgens in het tumultueuze Canterbury van 1381. Daar ontmoet ze ridder William Durham en hoe langer ze in het verleden blijft, hoe meer ze om hem gaat geven. Al snel wil ze niet meer naar teruggaan het heden, maar als ze haar vader terug wil en het leven van haar ernstig zieke zus wil redden, zal ze wel moeten…

Mening
Historie en fantasie gaan heel goed samen en, nog belangrijker, vormen een aantrekkelijke combinatie, zo bewijst deze tijdreisroman. Het historische aspect, dat in dit geval bestaat uit de Engelse Boerenopstand en de eeuwenoude theorieën over de Boom des Levens, maakt het verhaal namelijk intrigerend. En door daar een fantasierijk element als tijdreizen aan toe te voegen, wordt het alleen maar fascinerender, omdat Jody Hedlund op die manier wonderlijke en mysterieuze mogelijkheden creëert die, al zijn ze weinig realistisch en vanuit het geloof bezien misschien lastig, je verbeelding prikkelen. Dat bij elkaar, plus de onderhuidse spanning, de romance die voor een zoete touch zorgt en de boodschap over vertrouwen op Gods tijd, houdt je moeiteloos geboeid en doet verlangen naar meer.

Conclusie
Kom terug is verrassend goede en vooral meeslepende roman – je kunt hem eigenlijk niet eerder wegleggen dan dat je hem uit hebt. Beslist een aanrader!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.