Recensie

Hormoongeluk

Hormoongeluk | Marije van den Berg

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit zelfontwikkelingsboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Hormoongeluk (Marije van den Berg).

Inhoud
Als vrouw mag je je over je cyclus verwonderen en die omarmen. Want het is iets moois dat je lichaam zich steeds weer klaarmaakt voor conceptie, of je nu een kinderwens hebt of niet. En dat niet alleen, vanwege de wisselende hormoonverhoudingen die ermee gepaard gaan, biedt je cyclus bovendien allerlei mogelijkheden. Om erachter te komen wat die zijn en hoe je daar baat bij kunt hebben, is het belangrijk dat je je cyclus verkent. Dat je je bewust wordt van wat iedere fase ervan van je vraagt en wat die je brengt. Dit boek helpt je daarbij. Het leert je je lichaam beter kennen en zit vol adviezen om in alle fases van je cyclus goed voor jezelf te zorgen op het gebied van voeding, beweging, werk en ontspanning, en de regie op jouw leven te houden. Zodat je je cyclus kunt inzetten als kracht!

Mening
Dit is zo’n boek dat je elke vrouw gunt, omdat het zo veel fijne, bruikbare (bekende en onbekende) informatie over je cyclus en alles wat ermee samenhangt bevat. Omdat het je wat dit betreft waardevolle inzichten aanreikt. Omdat het tips geeft die zo praktisch zijn dat de drempel om er ook echt mee aan de slag te gaan en je voordeel met je cyclus te doen laag is. Als het daarom gaat dus een compliment voor Marije van den Berg, en ook de manier waarop ze dit alles onder de aandacht brengt, verdient lof. Het onderwerp wordt namelijk – heel aansprekend – op nuchtere, eerlijke en vooral optimistische wijze behandeld, wat maakt dat je niet alleen leert je cyclus voor je te laten werken, maar er ook positiever over gaat denken, en daarmee over jezelf en je lichaam. Een mooie bonus.

Conclusie
Hormoongeluk vertelt je alles wat je wilt en zou moeten weten over je cyclus en de kracht ervan. Een fijne, praktische en complete handleiding.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.