Recensie

Helemaal prima

Helemaal prima | Kate Bowler, Jessica Richie

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Helemaal prima (Kate Bowler, Jessica Richie).

Inhoud
Dit leven is verre van volmaakt, dat heb je vast en zeker al ondervonden. Misschien is het hartje van je baby gestopt met kloppen. Of er is een vriendin gestorven. De financiële druk is ondraaglijk geworden, je bent in een burn-out beland, of je huwelijk is stukgelopen. En zolang deze wereld nog bestaat, zal het niet beter worden. Dus wat nu? Hoe houd je dat vol? Dat lees je in dit boek dat bestaat uit veertig met humor en compassie geschreven reflecties, elk gevolgd door een zegen voor jou, als lezer, of een gebed, en praktische tips. Met als doel dat je betekenis leert vinden te midden van de chaos van het alledaagse leven. En dat het leven mooier, hoopvoller en draaglijker wordt wanneer je niet langer streeft naar perfectie, zoals de samenleving je opdraagt, maar de onvolmaaktheid omarmt.

Mening
Dit boek neemt je mee op een reis naar ‘goed genoeg’. Dat Kate Bowler en Jessica Richie, die allebei een prettige vlotte babbel hebben, dat doen aan de hand van voorbeelden uit hun eigen leven of herkenbare situaties uit het dagelijkse bestaan, maakt dat je je geregeld aangesproken voelt. Waardoor de boodschap die ervan uitgaat – goed genoeg is helemaal prima en heeft zelfs iets moois – blijft haken en je wordt aangemoedigd om je imperfecte leven en geloof te accepteren. De aangereikte tips kunnen je daarbij helpen, al zijn ze niet allemaal even praktisch. Beetje jammer alleen van het Amerikaanse sausje dat hier en daar over zit, want dat maakt die gedeelten minder sprekend. En het is de vraag of iedere lezer de ‘gezegend ben jij, die…’-uitspraken, die soms wat ver gaan, weet te waarderen.

Conclusie
Helemaal prima doet je ontdekken hoeveel moois en genade er schuilen in een imperfect leven en geloof. Inspirerend om te lezen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.