Recensie

Gebeiteld in steen

Gebeiteld in steen | Elizabeth Camden

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Gebeiteld in steen (Elizabeth Camden).

Inhoud
Verenigde Staten, 1900. Patrick O’Neill is trots op zijn werk als advocaat, al verdient hij er niet veel mee. Maar dan krijgt hij een zaak in de schoot geworpen waarbij hij moet het opnemen tegen de steenrijke Blackstones die hem flink wat kan opleveren. Patrick heeft er echter geen rekening mee gehouden dat de Blackstones als reactie daarop de sympathieke Gwen Blackstone Kellerman op hem afsturen om hem zover te krijgen dat hij afziet van de zaak die de oprichting van landelijk staalbedrijf in gevaar brengt. Patrick wil niet toegeven, maar dan komt er een jaren oud raadsel tot leven en dat verandert alles. Samen met Gwen gaat hij op zoek naar antwoorden en al snel belanden ze in een hachelijke situatie, die niet alleen het toekomstige bedrijf bedreigt, maar ook hun groeiende liefde…

Mening
In deze goedgeschreven historische roman staat de aanloop naar de oprichting van de United States Steel Corporation (U.S. Steel) centraal staat. En aangezien die nogal wat voeten in aarde had, is het verhaal vrijwel geen moment saai. Temeer daar dit aspect wordt gecombineerd met een gecompliceerde romance, een zweem spanning en snufje mysterie en intrige, plus nog een fascinerend stukje geschiedenis. Je leest namelijk ook het een en ander over de ontwikkeling van het eerste tetanusvaccin. Dat samen vormt een onderhoudend geheel, waarop niet al te veel aan te merken valt, behalve dan dat het hier en daar wel wat aansprekender gekund en dat een enkel aspect te zwaar is aangezet. Elizabeth Camden laat zich met deze pennenvrucht dus opnieuw van haar beste kant zien.

Conclusie
Gebeiteld in steen is een combinatie van veel historie en gevarieerde verhaalingrediënten met als resultaat aangenaam leesvoer. Deze roman verdient het stempel ‘leestip’!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.