Recensie

Er is al zoveel moois

Er is al zoveel moois | Dorine van den Noort

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Er is al zoveel moois (Dorine van den Noort).

Inhoud
Zo leven dat je omgeving zo min mogelijk last heeft van wat je doet of laat, dat is duurzaam leven. En best lastig ook. Tenslotte heeft vrijwel alles wat je doet invloed op de wereld om je heen. Als je duurzaam wilt zijn, vraagt dat dus om inspanning; je moet er je best voor doen en voor wie er graag wat hulp bij krijgt, is er dit boek. Het legt uit wat duurzaamheid nu precies is, om je vervolgens allerhande tips – van het organiseren van een kledingruilparty en het creëren van een georganiseerd en schoon huis, tot consuminderen en het kopen van kringloopgeluk – om duurzamer bezig te zijn aan de hand te doen. In de hoop dat je ontdekt dat je niet per se meer en beter en nieuwer nodig hebt; er is al zo veel moois, en daarmee (leren) leven is goed voor de wereld én geeft ontzettend veel geluk.

Mening
Duurzame inspiratie genoeg in dit boek, dat staat vast. Het bevat, naast informatie over ‘duurzaamheid’ en de rol van het geloof in deze thematiek, namelijk volop ideeën op huis-tuin-en-keukengebied om beter om te gaan met de wereld. En dat het meeste daarvan niet echt nieuw is – je treft geen baanbrekende inzichten en suggesties aan – of dat er wat te veel het perfecte plaatje wordt getoond, is geen onoverkomelijk minpunt. Want, en daarom gaat het uiteraard, het feit dat de tips haalbaar zijn, Dorine van den Noorts enthousiasmerende passie voor dit onderwerp die je tussen de regels door proeft en de sfeervolle foto’s erbij maken je wél warm voor duurzaam leven, als je dat nog niet doet. Dat alles doet denken: dit wil ik. Met, vast en zeker, allerlei duurzame gevolgen van dien.

Conclusie
Er is al zoveel moois is een fijn en mooi boek als je de eerste stappen naar een duurzaam leven wil zetten. Oftewel: kopen, lezen, doen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.