Recensie

Een weg door vuur en water

Een weg door vuur en water | Charles Martin

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze spannende roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een weg door vuur en water (Charles Martin).

Inhoud
Murphy Shepherd zet zich dag in, dag uit met gevaar voor eigen leven in om kinderen die het slachtoffer geworden zijn van mensenhandel uit de klauwen van hun nietsontziende bazen te redden. Daarvoor reist hij doorgaans heel de wereld over, maar het gevaar komt dichtbij als zijn vrouw, Summer, hun dochters, Ellie en Angel, en hun vriendin Casey op de dag die de mooiste van zijn leven had moeten worden – zijn trouwdag – tijdens een aangestoken brand worden ontvoerd. Al snel blijkt dat de dader nagenoeg geen sporen heeft achtergelaten, waardoor Murphy volledig in het duister tast; hij heeft geen idee waar hij moet beginnen om zijn geliefden terug te vinden. Alle hoop lijkt verloren, maar Murphy geeft niet zomaar op. Hij zal vechten tot zijn laatste adem om zijn geliefden te redden…

Mening
Charles Martin staat bekend om zijn meeslepende schrijfstijl en meegesleept word je in deze nieuwe roman ook zeker. Vanaf het begin is er namelijk sprake van veel actie, (onderhuidse) spanning en daarnaast contemplatie, en die samen houden je aan de bladzijden gekluisterd. Het is alleen wel zo dat het af en toe nogal over de top is – het is soms alsof je over een superman leest – wat de geloofwaardigheid niet echt ten goede komt. En de vele terugblikken zijn weliswaar fijn om dat wat er aan het verhaal voorafgaat bekend te maken, maar ze gaan ook een beetje ten koste van de vaart. Daartegenover staat echter dat er een indringend en realistisch beeld wordt geschetst van (de gevolgen van) mensenhandel en dat de kracht van opofferende liefde en hoop op mooie wijze wordt verkend.

Conclusie
Een weg door vuur en water grijpt aan, raakt én biedt een hoopgevende boodschap die blijft na-echoën. Deze roman gaat je niet in de koude kleren zitten.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.