Recensie

Een verre droom

Een verre droom | Beverly Lewis

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze amishroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een verre droom (Beverly Lewis).

Inhoud
Verenigde Staten, 1951. De zeventienjarige Maggie Esh wil maar één ding: net als alle andere meisjes in Lancaster County een normaal, gezond leven leiden. Maar in plaats daarvan lijdt ze als gevolg van haar ziekte iedere dag pijn, soms zelfs zo veel dat ze bijna niet kan lopen, en daar heeft ze het moeilijk mee. Dat is de reden waarom ze besluit met haar nichtje Lila mee te gaan naar een van de tentsamenkomsten in de omgeving, want wellicht vindt ze daar enige bemoediging. Wat ze er vervolgens hoort zeggen door de prediker, evenals de gesprekken met zijn zoon, Glenn Brubaker, doet iets met haar. Het spoort haar aan om alles wat ze gelooft te heroverwegen en bepaalt haar bij de vraag: durft ze God te vertrouwen als het leven waarnaar ze verlangt slechts een verre droom lijkt?

Mening
In veel opzichten is deze amishroman de zoveelste in zijn soort, want zoals meestal het geval is bij dit genre, gaat het vooral over eenvoudig leven, familie en geloof. Op zich niets mis mee, zij het dat het weinig origineel is en dat het verhaal daarnaast kwalitatief gezien ook niet zo geweldig is en door alle (herhalende) gedachten af en toe naar langdradigheid neigt. Maar ondanks dat is er toch een goede reden om deze titel wel te lezen: de diepere laag ervan. In wezen gaat het namelijk over lastige vraagstukken als waarom God soms niet geneest en om welke reden je op God zou vertrouwen als Hij je niet lijkt te helpen. In het kader daarvan deelt Beverly Lewis verschillende geloofslessen, die waardevol en troostend zijn voor wie worstelt met ziekte of iets anders moeilijks, maar ook als dat niet zo is.

Conclusie
Een verre droom is een roman vol vertrouwde amishelementen en een bemoedigende boodschap voor wie het moeilijk heeft. Voor de liefhebber!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.