Recensie

Een nieuw begin

Een nieuw begin | Beverly Lewis

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze amishroman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Een nieuw begin (Beverly Lewis).

Inhoud
Susie Masts leven is gevormd door de tragische dood van haar vader en broer. Nu, op tweeëntwintigjarige leeftijd, is Susie nog steeds ongetrouwd, ondanks dat ze al lange tijd verliefd is op haar vriend Obie Yoder. Maar ze heeft het idee dat hij haar ziet als niets meer dan zijn zus, want als hij laat niet blijken dat hij gevoelens voor haar heeft en wanneer hij een aanbod krijgt om bij zijn oom in de leer te gaan als smid, aarzelt hij geen moment en laat Susie in Lancaster County achter. Als vervolgens ook haar moeders gezondheid verslechtert en haar jongere zusje Britta antwoorden wil hebben op de vragen rondom haar adoptie, krijgt Susie er nog meer zorgen bij en begint het erop te lijken dat ze meer dierbare mensen gaat verliezen. Of is dat wat het einde schijnt in werkelijkheid slechts een nieuw begin?

Mening
Wie op zoek is naar een op-en-top amishroman, komt met deze titel zeker aan zijn trekken. Want Beverly Lewis is er wederom in geslaagd om de geliefde componenten van dit genre – van een prominent aanwezige christelijke boodschap, tot (zoete) romantiek en een eenvoudig leven met veel aandacht voor familie en vrienden – in het verhaal te stoppen. Daardoor is het wellicht niet erg verrassend of vernieuwend en naar het einde toe soms wat langdradig, maar het zorgt wel voor een sympathiek, warm sfeertje. Daarnaast geeft het op oprechte wijze een indruk van de levensweg van een jonge amishvrouw, die zich door de moeilijkheden van verlies worstelt en dan ontdekt dat God het beste met haar voorheeft, waarin een bemoediging schuilt voor iedereen. En dat is ook wat waard.

Conclusie
Een nieuw begin is lieflijk, ongecompliceerd en heeft iets bemoedigends. Een fijne roman voor wie even aan de werkelijkheid wil ontsnappen.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.