Recensie

De dief van Korinte

De dief van Korinte | Tessa Afshar

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze bijbels-historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De dief van Korinte (Tessa Afshar).

Inhoud
Griekenland, 30. Na jaren bij haar moeder en tirannieke grootvader in Athene te hebben gewoond, besluit Ariadne om te ontsnappen en stiekem met haar broer terug te keren naar hun vader in Korinte. Daar doet ze vervolgens een schokkende ontdekking: hij is een beruchte dief. Omdat ze hem niet wil verraden, bewaart ze zijn geheim en begint hem te helpen. En daarmee zet ze alles wat haar dierbaar is op het spel: haar goede naam, haar vrijheid en de liefde van de man van wie ze houdt. Maar dan gebeurt het gevreesde: hun geheim komt aan het licht, met het gevolg dat hun leven opeens aan een zijden draadje hangt. En dan moet Ariadne voor zichzelf beslissen: durft ze erop te vertrouwen dat de God over Wie haar vriend, de joodse rabbijn Paulus, haar heeft verteld, haar zal helpen?

Mening
Als je toe bent aan een eersteklas pageturner, dan heb je aan deze roman een goeie. In dit verhaal blíjf je namelijk lezen. Omdat het met vaart is verteld en bestaat uit een aaneenschakeling van avontuurlijke, fascinerende, spannende en soms best grappige (historische) gebeurtenissen, met hier en daar wat romantiek. Omdat alles zó levendig en beeldend beschreven is dat je de eerste-eeuwse wereld bijna voor ogen ziet. Omdat je een indruk krijgt van het begin van het christendom en de vroegchristelijke kerk. En niet in de laatste plaats vanwege de evangelierijke, hoopvolle boodschap over ‘Gods vergeving en onvoorwaardelijke liefde’, die krachtig tussen de regels door klinkt. Anders gezegd: Tessa Afshar heeft weer het beste uit zichzelf en haar vaardige schrijverspen weten te toveren.

Conclusie
De dief van Korinte houdt je moeiteloos aan de bladzijden gekluisterd – zo boeiend en onderhoudend is dat wat je leest. Een geweldige bijbels-historische roman!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.