Recensie

De weg van de Vader

De weg van de Vader | Michael W. Smith

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De weg van de Vader (Michael W. Smith).

Inhoud
Zijn vader, hij was de held van zanger Michael W. Smith. De vriendelijkste man die hij ooit heeft gekend, die altijd voor iedereen klaar stond, bescheiden was en hard werkte. En, het belangrijkste, degene die zijn geloof leefde en de eigenschappen van de hemelse Vader in zijn leven weerspiegelde. Aan de hand van verhalen over hem – hoe hij was en wat hij deed – en fragmenten uit zijn persoonlijke verhaal, waarin zijn vader een rol speelde, vertelt Michael wat hij van hem heeft geleerd. Maar ook hoe zijn vader hem heeft geïnspireerd en bemoedigd, en geleidelijk aan heeft gevormd tot wie hij is geworden. En vervolgens wordt duidelijk gemaakt hoe dat alles verbonden is met wie God is en wat Hij doet. Zo wordt duidelijk wat een geweldige hemelse Vader Hij is voor al Zijn kinderen.

Mening
Dit boek geeft een inkijkje in het leven van Michael W. Smith. Daarbij ontdek je zowel de nodige wetenswaardigheden over de zanger zelf, als dat je de persoon die zo’n grote rol in zijn leven heeft gespeeld beter leert kennen: zijn vader. Dat is interessant en leuk om te lezen, maar het beste deel zijn de lessen van die laatste over het leven en God die worden gedeeld en gaan over bijvoorbeeld ‘onvoorwaardelijk liefhebben’ en ‘volharden in het gebed als je het moeilijk hebt’. Want omdat daarin veel waarheden over God als hemelse Vader aan bod komen – de Bijbel wordt er ook steeds bij gehaald – zijn ze zowel leerzaam als opbouwend voor je geloof(sleven), zelfs al is ten diepste niets ervan écht nieuw. En misschien wel het belangrijkste van alles: er gaat veel bemoediging van uit.

Conclusie
De weg van de Vader is een verzameling geestelijke, geloofsopbouwende wijsheden verpakt in een persoonlijk verhaal. Mooi en bemoedigend om te lezen.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.