Recensie

De verdwenen koning

De verdwenen koning | Stephen van der Leij

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De verdwenen koning (Stephen van der Leij).

Inhoud
Sinds de begrafenis van hun opa, is het bij Sem, Noah en Loes Queest thuis lang meer zo gezellig als daarvoor. Hun ouders zijn moe en zelf zijn ze vaker verdrietig dan normaal. Daarom hebben de drie zin in een leuke vakantie. Maar helaas voor hen wordt er besloten om dit jaar dicht bij huis te blijven. Gewoon in Nederland. Dan zijn ze ook in de buurt van hun oma, mocht er wat gebeuren. Zo begint de familie Queest aan hun vakantie die, daar zijn Sem, Noah en Loes stellig van overtuigd, de saaiste ooit gaat worden. Maar al snel blijkt dat ze ernaast zitten. Door een mysterieuze storm komt het hele gezin terecht in een andere, vreemde wereld, waar zich vervolgens een episch avontuur ontvouwt als ze op zoek gaan naar de koning van het rijk, die spoorloos verdwenen lijkt.

Mening
Stephen van der Leij bezit een creatieve geest, bewijst hij met zijn tweede titel. Op het oog is dit namelijk gewoon een fantasierijk, en tussen haakjes niet bepaald goed geschreven en nogal over de top, verhaal en niets meer. Maar als je goed leest, ontdek je dat het veel bijbelse trekjes heeft en geloofsthema’s raakt. En daarnaast kun je aan het einde van bijna elk hoofdstuk zelf kiezen welk vervolg je wilt, waardoor je kriskras door het boek gaat, wat het lezen een klein avontuur op zichzelf maakt. Met als uitwerking dat je aan het denken wordt gezet over je geloof – de vragen en bijbelverwijzingen achterin kunnen daartoe een opstapje geven – en wordt gestimuleerd te zoeken naar God. Net als dat duidelijk wordt dat een vrije wil zowel een geschenk kan zijn als voor lastige situaties kan zorgen.

Conclusie
De verdwenen koning is een boek dat vermaakt door alle fantasie, avontuur en mystiek, en tegelijk uitnodigt om bezig te gaan met het geloof. Origineel!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.