Recensie

Bijbelweetjes!

Bijbelweetjes! | Hanna Holwerda

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Bijbelweetjes! (Hanna Holwerda).

Inhoud
Dit boek neemt je mee terug in de geschiedenis, naar de tijd en leefwereld van de Bijbel, en leert je die kennen aan de hand van talloze wetenswaardigheden. Zo lees je hoe iedereen toen leefde. En hoe de mensen woonden en wat voor werk men deed. Er wordt verteld wat er destijds gegeten werd en wat kinderen al die eeuwen geleden zoal deden op een doordeweekse dag. Je komt erachter welke tien bijbelse personen vaak worden vergeten – heb je weleens gehoord van Baruch of Onesimus, bijvoorbeeld? Er passeren een paar vreemde wapens uit vervlogen tijden de revue en je maakt kennis met een aantal minder bekende vrouwen uit de Bijbel, zoals Chulda, Noa en Febe. En zo is er nog veel meer. Op die manier ontdek je van alles wat je nog niet wist over de Bijbel.

Mening
Als je als kind meer te weten wilt komen over de Bijbel – of als ouder je kind daar meer over wilt leren – dan is dit het boek dat je moet hebben, omdat dat precies is wat het doet. En de manier waarop is aansprekend. Alle informatie wordt namelijk gepresenteerd in de vorm van korte maar krachtige weetjes, die vergezeld gaan van illustraties en zijn onderverdeeld in diverse thema’s. Dat daarbij regelmatig vreemde en/of grappige dingen worden gedeeld, is voor de doelgroep des te leuker. Handig is ook dat er bij ieder weetje staat in welke periode uit de bijbelse tijd dat wat wordt verteld zo was, want zo wordt duidelijk hoe dingen in de loop van de tijd veranderden. Het enige wat een beetje mist, is een vermelding van het bijbehorende bijbelgedeelte (voor zover mogelijk, althans); dat zou fijn geweest zijn.

Conclusie
Bijbelweetjes! is met al zijn bijzondere bijbelse feitjes leerzaam én verrassend, en verandert iedere lezer in een bijbelkenner in dop. Aanrader voor gezinnen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.