Recensie

De stem van een vrouw

De stem van een vrouw | Francine Rivers

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De stem van een vrouw (Francine Rivers).

Inhoud
Verenigde Staten, 1875. Wanneer Kathryn Walsh door haar stiefvader wordt weggestuurd, gaat ze naar het mijnstadje Calvada om haar ooms erfenis op te eisen: zijn huis met het kantoor waar hij tot zijn dood zijn krant maakte. Eenmaal daar wordt ze geraakt door de slechte omstandigheden waarin de armere bevolking verkeert en de wantoestanden, en ze besluit er iets tegen te doen; ze gaat de krant nieuw leven inblazen en erover publiceren, in de hoop zo het tij te keren. Daar is alleen niet iedereen zo blij mee, vooral veel mannelijke inwoners moeten er niets van hebben, en dat maken ze kenbaar ook. Maar Kathryn weigert te zwijgen en stopt niet met het uitbrengen van de krant, zoals hoteleigenaar Matthias Beck haar herhaaldelijk adviseert. En dat blijft niet zonder gevolgen…

Mening
Wat is dit een fijne roman! Het verhaal, dat tegen een enerverende achtergrond een levendig, historisch portret schildert van een sterke, onafhankelijke vrouw die staat voor wat ze gelooft, ongeacht wat het haar kost, boeit namelijk mateloos. En omdat het met vlotte pen, pit en de nodige humor geschreven is, vermaakt het eveneens. Dat samen, het boeiende en vermakelijke, maakt dat door de bladzijden heen vliegt, net zo lang tot je aankomt bij het einde, dat trouwens – en dat is wel een afknapper – erg rooskleurig is. Misschien is het wat luchtiger en romantischer dan je van Francine Rivers gewend bent en iets ‘gewoner’, maar zoals gewoonlijk heeft ze er wel een krachtige boodschap in gestopt, ditmaal over ‘vasthouden aan je overtuiging(en)’ en ‘opkomen voor wat juist is’.

Conclusie
De stem van een vrouw is een vuistdikke pageturner vol historie, romantiek en beetje spanning die je met gemak een paar uurtjes zoet houdt. Een genot om te lezen!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.