Recensie

De onvergetelijke gymmeester

De onvergetelijke gymmeester | Hans Mijnders

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van De onvergetelijke gymmeester (Hans Mijnders).

Inhoud
Groep 8 krijgt een nieuwe gymmeester en alle meiden, inclusief Tara en Cathleen, zijn gelijk verliefd op hem. Joep, Mohamed en de rest van de jongens vinden dat irritant, al zijn zij eveneens van hem onder de indruk, vooral omdat hij in een caravan woont, met diverse gymtoestellen – van een evenwichtsbalk tot een brug – daaromheen. Maar deze meester is niet het enige wat de klas bezighoudt; er is ook nog de fotowedstrijd van juf Sterre: iedereen moet een foto maken die een verhaal vertelt en degene met de bijzonderste wint een prijs. Wat helemaal niet zo makkelijk blijkt. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn Joep, Cathleen en Tara bovendien bezorgd om Mohamed, want die gedraagt zich steeds vreemder en als ze ernaar vragen, zwijgt hij. Wat is er toch aan de hand met hun vriend?

Mening
‘Een leuk boek mét inhoud’, zo zou je deze pennenvrucht in een notendop kunnen omschrijven. Want het verhaal is in de eerste plaats namelijk gewoon plezierig, in de zin van dat er grappige dingen gebeuren die met een zweem humor worden verteld. Daarbij is het lekker eigentijds en vlot zwart-op-wit heeft gezet en het kent vaart, wat net zozeer aan de leespret bijdraagt. Maar er zit ook diepgang in. Hans Mijnders gaat namelijk dieper – lees: niet té diep, waardoor het behapbaar blijft voor de doelgroep, zij het wel aan de oppervlakkige kant – in op het onderwerp ‘kindermishandeling’. Het enige wat je op deze titel aan te merken kunt hebben, is dat het plot niet heel origineel is, aangezien bepaalde verhaallijnen vrijwel hetzelfde zijn als die in sommige van zijn voorgangers. Afijn.

Conclusie
De onvergetelijke gymmeester boeit, vermaakt en pleziert tot de laatste letter. Dit boek zal zonder enige twijfel in de smaak vallen bij jonge lezers!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.