Recensie

Alles wat je achterlaat

Alles wat je achterlaat | Jane Kirkpatrick

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Alles wat je achterlaat (Jane Kirkpatrick).

Inhoud
Verenigde Staten, 1870. Jenny Pickett weet veel over de geneeskracht van kruiden en oliën en wil niets liever dan dokter te worden. Om verschillende redenen, zoals de zorg voor haar gezin die bijna al haar tijd opslokt en het feit dat ze moeite heeft met lezen, schuift ze haar verlangen echter opzij. Maar wanneer ze, nadat haar alcoholistische man van haar is gescheiden, haar hart verliest aan een weduwnaar die haar aanspoort de opleiding tot arts te volgen, komt de droom weer in beeld. Na enige aarzeling besluit ze om, ondanks de offers die de opleiding van haar zal vragen, haar best te gaan doen om hem waar te maken, in de hoop zo uiteindelijk vele vrouwen en kinderen te kunnen helpen. Alleen dan wordt ze zelf geconfronteerd met een verschrikkelijke medische diagnose…

Mening
Jane Kirkpatrick houdt ervan om historische vrouwen onder het stof vandaan te halen en ze een glansrol te geven in haar pennenvruchten, en dit keer is de eer te beurt gevallen aan Jennie E. Parrish. Dit meeslepend en gedetailleerd geschreven verhaal vertelt namelijk, met een snufje fictie, haar levensgeschiedenis. En lezen hoe deze vrouw vele moeilijkheden en tegenslagen overwon en zichzelf helemaal gaf om voor iedereen te zorgen en uiteindelijk haar droom na te jagen, is niet alleen mooi, inspirerend en soms ontroerend, maar met name boeiend. Temeer daar je daarbij en passant een inkijkje krijgt in de vroege (homeopathische) geneeskunst en ontdekt hoe de plaats van vrouwen in de medische wereld door de jaren heen aan veranderde en hoe er met alcoholisme werd omgegaan.

Conclusie
Alles wat je achterlaat is een prachtige ode aan een bijzondere vrouw. Deze roman zal je zeker kunnen bekoren als je hart sneller gaat kloppen van historische fictie.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.