Recensie

Adem als gebed

Adem als gebed | Jennifer Tucker

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Adem als gebed (Jennifer Tucker).

Inhoud
Al eeuwenlang bidden christenen van over de hele wereld zogenaamde ademgebeden, waarbij tijdens het in- en uitademen heel bewust bijbelteksten worden uitgesproken. Deze manier van bidden combineert diepe ademhalingsoefeningen, wat allerlei positieve gevolgen heeft voor je lichaam en geest, met biddend mediteren over Gods Woord, waardoor je een diepere verbinding met God krijgt. In dit boek vind je achtergronden van het ademgebed, plus tips en begeleiding om zelf ademgebeden te leren bidden en ruim tachtig meditaties met ademgebeden. Met de belofte dat je, als je hiermee aan de slag gaat, een levende relatie zult krijgen met de God Die je maakte, Die van je houdt en Die altijd bij je is, tot rust zult komen en je in moeilijke tijden, hoop, vrede en houvast zult vinden.

Mening
Als je niet bekend bent met ademgebeden, is dit boek een prettige kennismaking ermee. Jenn Tucker legt namelijk duidelijk uit waar het ademgebed vandaan komt en wat het nu precies is; ze benoemt de principes, behandelt de verschillende technieken en gaat in op de thema’s. Daarnaast zijn er de vriendelijke, aansprekende overdenkingen, die je wijzen op of herinneren aan bijbelse waarheden die bemoediging bieden als je zorgen hebt of door een lastige tijd heen gaat. En doordat elk ervan afsluit met een bijpassend voorbeeldademgebed, word je aangemoedigd om ook daadwerkelijk zo’n gebed te bidden en te ontdekken wat het je brengt. Minpuntje: er wordt best vaak hetzelfde gezegd, vooral over Gods liefde, goedheid en genade. Niet storend, maar meer variatie had geen kwaad gekund.

Conclusie
Adem als gebed vertelt je wat je wilt weten over het ademgebed en bevat bemoedigende meditaties. Een fijne, inspirerende gids, die ook prima dienstdoet als dagboek.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.