Recensie

Wie volg jij?

Wie volg jij? | Sadie Robertson Huff

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Wie volg jij? (Sadie Robertson Huff).

Inhoud
Jezus volgen in een door social media geobsedeerde wereld. Misschien is dat wel een van de grootste uitdagingen onder gelovigen vandaag de dag. Want dat volgen is al niet zo makkelijk, maar het is nog veel lastiger geworden door alle afleiding die de social media bieden. Talloze stemmen – van familie, vrienden en collega’s, tot bedrijven, sceptici en beroemdheden – vragen om je aandacht en in de meeste gevallen beïnvloeden ze ongemerkt je denken en doen. Het is goed om je daar bewust van te zijn en dit boek helpt je daarbij. Aan de hand van diverse onderwerpen word dieper ingegaan op de vraag hoe je social media gebruikt – wat post je, wie volg je, wat zoek je er – met als uiteindelijke doel: Jezus’ volgeling worden. Want Hem volgen en leven zoals Hij, dat is het allerbelangrijkste.

Mening
Als je op social media te vinden bent én gelooft, mag je dit boek eigenlijk niet ongelezen laten, want tussen alles wat erin gezegd wordt, zit veel interessants en regelmatig iets waardevols. De ene keer is dat een belangwekkend inzicht, dan weer wat bemoedigends of er word je een spiegel voorgehouden. En doordat Sadie Robertson Huff, die aanstekelijk kan schrijven en daarbij de Bijbel veel laat spreken, rechtdoorzee is als ze je bepaalt bij je socialmediagedrag ten opzichte van het volgen van Jezus, gebeurt dat laatste vaak. Wat alleen maar goed is, omdat juist die confronterende gedeelten tot nadenken stemmen. Iets minder zijn de vele aangehaalde voorbeelden, want al vormen sommige zeker een mooie, verhelderende illustratie, de meeste zijn niet zo’n toevoeging – te persoonlijk.

Conclusie
Wie volg jij? legt je socialmediagedrag onder een vergrootglas en moedigt je tegelijkertijd aan om Jezus te volgen. Inspirerend, leerzaam en eyeopenend!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.