Recensie

Wegbereider

Wegbereider | Ann Voskamp

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Wegbereider (Ann Voskamp).

Inhoud
Om gebrokenheid kun je niet heen, er valt niet te ontkomen aan het verdriet en lijden, de tegenslagen, zorgen en pijn waarmee dit aardse bestaan je confronteert. Maar je kunt wel leren hoe je je daardoorheen slaat. Hoe je de weg voorwaarts vindt als het leven niet zo voorspoedig verloopt als je had gehoopt, anders dan je had gedroomd. En in dit boek maakt Ann Voskamp je dat duidelijk aan de hand van haar eigen kwetsbare verhaal. Ze vertelt eerlijk over de worstelingen in haar huwelijk, haar twijfels, de zorgen om haar kinderen en wat die met haar deden. Om vervolgens te wijzen op God, de Wegbereider, Die haar hielp verder te komen… en op het feit dat Hij hetzelfde doet voor jou. Hij kan en zal een weg banen door jouw moeilijkheden heen, hoe onmogelijk het wellicht ook lijkt.

Mening
Ann Voskamp schrijft wat ze denkt en voelt, en als het gaat om deze nieuwe titel betekent dat in de eerste plaats: een boek vol diepe gedachten over (de gebrokenheid van) het leven en het geloof. Dat houdt in dat je, als je de tijd neemt voor het lezen – dat vereist de poëtische schrijfstijl ook wel – gaandeweg een collectie juweeltjes van (geestelijke) wijsheden verzamelt. En de waardevolste daarvan is misschien wel de zogenaamde ‘SACRED-weg’: een pelgrimskompas voor het dagelijkse leven met God. Maar er is ook een andere kant. Omdat de samenhang tussen gedeelten hier en daar ontbreekt en er regelmatig zijweggetjes, in de vorm van (intieme) ontboezemingen, worden bewandeld, is het niet altijd makkelijk te volgen. Daardoor komt de kernboodschap niet heel goed van de grond.

Conclusie
Wegbereider leert je een heilige weg door dit leven – niet naar waar je denkt te willen gaan, maar naar God. Een diepzinnig boek dat je geloof en geest verrijkt.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.