Recensie

Vergeven

Vergeven | Tim Keller

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit geloofsopbouwende boek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Vergeven (Tim Keller).

Inhoud
Iemand oprecht vergeven wat hij jou heeft aangedaan, is een van de lastigste dingen voor een mens en kost vaak veel. Er zijn dan ook maar weinigen die daartoe in staat zijn. Maar als je vergeven nalaat, geef je diegene niet zijn verdiende loon, zoals nogal eens wordt gedacht. Nee, dan stel je hem juist in staat om jóú pijn te blijven doen en zal wrok je op den duur van binnenuit opeten en kapotmaken. Vergeven is dus een essentiële vaardigheid en een morele noodzaak, en als je er moeite mee hebt, is het belangrijk dat je het leert. En dit boek helpt je daarbij, door te vertellen wat de Bijbel zegt over vergeven, waarom vergeven nodig is, hoe je een ander vergeving kunt schenken en de rol Gods vergeving daarin. Zodat ook jij het straks kunt en je bevrijd van rancune verder kunt met je leven.

Mening
In dit boek wordt dieper ingegaan op de ondertitel ervan: Waarom zou je [vergeven]? En hoe doe je het? En grondig ook. Tim Keller maakt zich er namelijk niet gemakkelijk vanaf door met een oppervlakkig antwoord op het tweetal vragen te komen; integendeel, hij bespreekt de theorie en praktijk van vergeven tot in detail door alles wat daarbij van belang is te behandelen. Dat betekent enerzijds: vrij taaie stof, die concentratie vereist, wil je er iets van opsteken. Anderzijds, en dat weegt het zwaarst, is het een feit dat je veel nieuwe, doordachte inzichten opdoet als het gaat om het onderwerp ‘vergeven’. En gelukkig zijn er de appendices, die de inhoud nog even kort en krachtig en praktisch samenvatten, zodat de kern in ieder geval niet aan je voorbijgaat en je daarmee aan de slag kunt.

Conclusie
Vergeven bestaat uit een diepgravende studie op het ‘waarom’ van vergeving, inclusief een beknopte handleiding die je helpt met het ‘hoe’. Een leerzaam boek!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.