Recensie

Uit het zicht

Uit het zicht | Karen Witemeyer

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze historische roman een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Uit het zicht (Karen Witemeyer).

Inhoud
Verenigde Staten, 1895. Luke Davenport vecht al zijn hele leven – voor respect, zijn land en met zijn broeders van de Hanger’s Horsemen voor wie niet in staat is zelf te vechten. Maar nu de Horsemen gestopt zijn, valt er weinig meer te vechten en hij mist het gevoel een doel te hebben. Dat maakt dat hij zich vrijwillig aanbiedt als zich de vraag van een boer in Madison County aandient om een geval van veediefstal te onderzoeken. Eenmaal daar ontdekt hij dat er verband is met de verdachte dood van Grimes’ buurman en al snel blijkt dat diens zoon en zijn zus Damaris, die nu voor de jongen zorgt, gevaar lopen. In een poging hen te beschermen probeert hij de zaak op te lossen. Maar hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe hachelijker de situatie wordt. En niet alleen voor hemzelf…

Mening
Een stoere man en een vrouw in nood, de nodige problemen, komische capriolen, avontuur, gevaar en een dosis romantiek. Het zijn deze ingrediënten die Karen Witemeyer steevast uit de kast trekt voor haar pennenvruchten en ditmaal is het niet anders. Weinig verrassend misschien, maar het verhaal is er – gelukkig – weinig minder door. Dat heeft alles te maken met de vele vaak onvoorziene, hoewel niet altijd realistische plotwendingen en de levendige wildwestsetting die maken dat het aldoor boeit. Het snufje humor waardoor het eveneens vermaakt. De vaart die het kent, want die zorgt ervoor dat het leest als een trein. En de diepgang, die gestalte krijgt in een geloofsopbouwende boodschap. Wat bij elkaar opgeteld een historische roman vormt die een dikke voldoende scoort.

Conclusie
Uit het zicht stelt niet teleur; het is een heerlijke historische roman die alles bevat wat je nodig hebt om je een aantal ontspannen uurtjes te verpozen. Leestip!


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.