Recensie

Sidney Chambers en de gevaren van de nacht

Sidney Chambers en de gevaren van de nacht | James Runcie

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of deze cosy crime een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Sidney Chambers en de gevaren van de nacht (James Runcie).

Inhoud
Engeland, 1955. Sidney Chambers doet niets liever dan naast zijn werk als predikant van het dorpje Grantchester voor detective spelen en op die manier zijn goede vriend, inspecteur Geordie Keating, helpen. Zo onderzoekt hij samen met hem een fatale val van het dak van de kapel van King’s College, waarbij opzet in het spel lijkt te zijn. Al gauw daarna is zijn hulp nodig bij het onderzoek naar de verdachte brandstichting bij een fotografiestudio en niet veel later is het een vergiftiging tijdens een cricketwedstrijd die zijn aandacht vraagt. Ook reist Sidney naar Berlijn, waar hij verstrikt raakt in een web van spionage. En dat alles is de perfecte afleiding van de liefdesperikelen die hem kwellen en de prangende vraag: moet hij kiezen voor zijn vriendin Amanda, of de Duitse weduwe Hildegard?

Mening
In dit boek trakteert James Runcie je op maar liefst zes stuks cosy crimes. Zoals het dat genre betaamt, spelen ze zich af in een schilderachtig plaatsje, wordt de hoofdrol vertolkt door een eigenzinnige speurder, gebeuren er wel akelige dingen en/of zijn er slachtoffers, maar erger dan dat wordt het ook niet. Dat levert verhalen op die weliswaar een beetje kabbelen, niet altijd heel geloofwaardig zijn en zo nu en dan naar langdradigheid neigen, maar je tegelijkertijd toch weten boeien. Vooral omdat de afloop zich lange tijd laat raden en vaak verrassend is. En het typisch Britse en nostalgische tintje dat de mysteries hebben, in combinatie met de droge humor die af en toe opduikt, plus het zweempje romantiek en de enigszins gezellige, knusse sfeer, geeft ze bovendien iets amusants.

Conclusie
Sidney Chambers en de gevaren van de nacht biedt aangename mysteries met een zekere Britse charme. Prima gezelschap voor een ontspannen avondje.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.