Recensie

Scoren in blessuretijd

Scoren in blessuretijd | Corien Oranje

Benieuwd of dit boek het lezen waard is? Of dit kinderboek een echte aanrader is? Ontdek het in deze recensie van Scoren in blessuretijd (Corien Oranje).

Inhoud
Matteo is toegelaten tot de voetbalschool van vv Feniks en binnenkort moet hij samen met zijn team een belangrijke wedstrijd spelen tegen de spelers van de voetbalschool van Atlanta. Daar moet zijn opa, zelf oud-voetballer en zijn grootste fan, natuurlijk bij zijn, dus Matteo nodigt hem uit. Om er vervolgens achter te komen dat zijn opa erg ziek is en moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Opeens lijkt voetbal niet belangrijk meer. Zelfs de opmerking van de trainer, dat Matteo het weleens ver kan gaan schoppen, verandert er niets aan. Maar daar denkt zijn opa anders over. Hij moedigt Matteo aan om weer te gaan spelen; je laat je team tenslotte niet in de steek én Atlanta moet verslagen worden. Of dat gaat lukken? Matteo weet het niet, maar hij zal alles op alles zetten. Voor opa.

Mening
Voetbal, vriendschap, ziekte; deze drie elementen vind je allemaal terug in dit aansprekende verhaal en ze hebben stuk voor stuk hun eigen toegevoegde waarde. Alles rondom voetbal, waaronder de leuke weetjes en tips, brengt humor, speelsheid en een beetje spanning met zich mee. De vriendschap waarover je leest, geeft het geheel iets warms. Met het stukje ‘ziekte’, ten slotte, wordt daar nog een serieuze laag aan toegevoegd. En een welgemeend compliment voor Corien Oranje voor de wijze waarop ze hierover schrijft. De fragmenten die daarover gaan, hebben namelijk weliswaar iets verdrietigs, maar worden nergens zwaarmoedig of iets dergelijks; ze zijn juist ontroerend, mooi en – misschien wel belangrijker – er gaat hoop van uit. Precies een fijne balans voor een kinderboek.

Conclusie
Scoren in blessuretijd is een eigentijds boek dat je leest met een lach en een traan. Een leestoppertje – en niet alleen voor voetbalfanaten of jongens.


Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.